Forside Nyheder

Apple IIs DOS kan hentes på nettet


Her er en til programmør-typerne blandt Recordere-læserne.


Computer History Museum i Silicon Valley har fået Paul Laughton til at donere kildekoden til Apple II-computerens diskoperativsystem til museet, og de har efterfølgende lagt den op på nettet til download.


Apple II havde kun 4 Kb hukommelse, så det var begrænset, hvad den kunne, og ligesom en vis anden populær hjemmecomputer fra Commodore, var en af hovedmåderne at fodre den med data på, gennem en kassettebåndoptager.


Da behovet opstod for at bruge den sammen med floppydiske, skulle der skrives et operativsystem, der var diskbaseret. Den opgave fik Paul Laughton, efter at Steve Wozniak selv havde skrevet en disk controller til computeren. Og i juni 1978 kunne Apple II kobles til en diskstation.


Laughton fik i øvrigt 13.000 dollars for at programmere DOS?en, der kan downloades HER, hvor du også kan læse mere om maskinen.

Annonce