Forside Nyheder

Elektronikken er tændt fra gate til gate

 


I USA er de godt igang med at eliminere et irrititationsmoment ved flyvninger, det med at elektronikken skal være slukket under start og landing.


Du kender nok situationen. Klar til flyvning, og så render kabinepersonalet rundt og beder om at få slukket alt elektronisk udstyr. Ikke engang en simpel musikafspiller, der hver kan ringe eller gå på nettet, må være tændt.


Først når flyet er i luften, og har nået sin marchhøjde, må der tændes igen. Før landingen gentager det hele sig sig.


Men sådan er det ikke længere i USA. Her lempede de forleden reglerne, så nu kan luftfartselskaberne søge om godkendelse til at passagerene har elektronikken tændt under hele flyvningen.


Det er der nu foreløbig tre af de amerikanske selskaber der har gjort, så nu må elektronikken gerne være tændt hos Delta, Jetblue og senest American Airlines.


American Airlines har fået grønt lys til gate-to-gate på hele flåden. Dvs. at det håndholdte elektronik bare kan forblive tændt, dog skal telefoner og tablets med mobiltelefoni og mobildata sættes i flyfunktion (fly mode) når dørene på flyet lukker.


Ændringen omfatter dog ikke det med at større ting, som laptops, skal være pakket væk under start og landing. For det skyldes at de ikke vil have dem til at flyve rundt i kabinen, hvis der måtte komme kraftig turbulens el.lign.


Men det er da et skridt på vejen, og mon ikke andre luftfartsmyndigheder lader sig inspirere af amerikanerne.

Annonce