Forside Nyheder

Samsungs Tizen-system debuterer i kamera

.


Den første device, der er kommercielt tilgængelig med Samsung og Intels Tizen-system, er et kamera.


Det meddeler i hvert fald websiten Sammyhub, der har fået bekræftet at det ikke bliver en telefon, der får Tizen-systemet ombord først. Det er ellers ikke mere end nogle dage siden, at en højtstående Samsung-chef bedyrede, at smartphones havde prioritet, når det gjaldt det nye styresystem.


Men faktisk er Tizen allerede i handelen. Det er nemlig en kamera-fokuseret version af Tizen, der ligger i Samsungs NX300M-kamera (bill.), der har været på butikshylderne i Sydkorea i en måned nu. Tidligere har Samsung benyttet sig af Android til nogle af deres kameramodeller.


Tizen er et Linux-baseredt styresystem, som Samsung udvikler sammen med Intel i et forsøg på at skabe endnu et økosystem på den mobile platform og fravriste sig afhængigheden af Google. Det betyder, at der kommer endnu en platform, der skal udvikles apps til. Af alle producenter har Nokia netop meddelt, at deres kort-apps bliver tilgængelige på Tizen.

Annonce