Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: F1 2013 (X360, PS3, PC)

 

Nyt Formel 1 spil er ude. Vi har kigget nærmere på PS3-udgaven.

Formel 1 er egentlig meget enkelt: Hvem kan køre hurtigst og komme over stregen først? Enkeltheden stopper dog også her.

Codemasters har med F1 2013 udviklet et spil, hvor der skal mere end acceleration- og bremsekundskaber til for at mestre spillet. I F1 2013 bliver gamerne nemlig sat på en alvorlig prøve. Derudover er Formel 1-nostalgikerne blevet forkælet med en ny dimension i rækken af Formel 1-spil.

Du kan læse mere i denne anmeldelse af F1 2013.

 

Mulighederne

Den helt store nyhed i F1 2013 er den såkaldte Classics-del, hvor du har muligheden for at køre i de klassiske Formel 1-biler med fortidens helt store navne som Alain Prost, Michael Schumacher og Mika Häkkinen.

Classics-delen fungerer umiddelbart godt. Bilerne er mere primitive, gnisterne står ud fra dem og i grafikdelen er farverne dæmpet. Classics har fra starten af kun to baner at vælge imellem. Det er dog muligt at downloade flere baner, og det lader til at være startskuddet til noget, der kan komme til at fylde mere hen ad vejen i kavalkaden af Formel 1-spil.

Udover Classics kan man stadig give sig i kast med , Grand Prix, Proving Grounds og karriere. Grand Prix-delen er som man kender den. Du vælger en kører bIandt de aktuelle Formel 1-kørere og konkurrerer på alle de legendariske racerbaner.

I Proving Grounds bliver du stillet over for små missioner som fx ?Time Attack?. Her overtager du kørslen midt i et løb, og skal forsøge at indhente en specifik kører. I karrieredelen har du muligheden for at lære spillets svære teknikker at kende og samtidig forsøge at blive den næste motorsportslegende.

 

 

Kontrollen og sværhedsgraden

Som beskrevet indledningsvis så er det ikke nok bare at være god til at trykke på speederen og bremsen på de rigtige tidspunkter. Codemasters har formået at implementere de svære taktiske overvejelser som kørerne i virkeligheden må tage stilling til. Hvordan skal jeg gribe banen an, hvordan skal jeg komme ind i det næste sving og hvor medtaget er min bil?

F1 2013 er en kunst at mestre. Undertegnede har brugt adskillige timer på bare at lære at tage et sving nogenlunde korrekt. Selv på ?Easy? som er den nemmeste af sværhedsgraderne, bliver man straffet hårdt, så snart man laver et lille udsving.

Spillet kræver altså mange timers øvelse, og det er derfor en god idé at forsøge sig med karrieredelen i starten hvor man som ung kører bliver sat til at lære de forskellige teknikker. Der er virkelig tænkt over detaljerne F1 2013, men sværhedsgraden kan hurtigt hæmmende på lysten til at spille medmindre man er en erfaren gamer på netop dette område.

Personligt holder jeg mest af at spille multiplayer og køre mod vennerne, men dette er også en stor udfordring, da alle spillerne først skal lære at tage et sving uden at bilen står i flammer få sekunder efter. Det skal dog siges at man kan rykke på indstillingerne og få hjælp til nedbremsning, få vist den hurtigste bane og automatisk gearskift.

 

 

Grafikken og lyden

Grafikken er efter min mening spillets største force. Der er kredset for grafikken lige fra Classics-delen med de gamle racere og 70?er stilen til de nye topmoderne racere og velkendte baner. Hjulsporene fra bilerne, omgivelserne omkring banen og lyden når man gasser op er alle i absolut topklasse.

Det ser lækkert ud og giver en virkelighedstro følelse. På den negative front kan nævnes ventetiden. Spillet loader ofte i lang tid, hvilket godt kan ødelægge flowet.

 

Konklusion

F1 2013 er helt klart et spil for de mest dedikerede gamere i denne genre af bilspil.

Har du mod på at sætte dig ind i spillets mange tekniske detaljer, så kan du godt forvente mange timers sjov i selskab med dette spil.

For os andre som bare godt kan lide sportsspil generelt, så er F1 2013, efter min mening, i den tunge ende. Det er simpelthen for svært og man får aldrig gang i et godt løb, da man ofte mister sine konkurrenter af syne bare på grund af ét dårligt sving.

Grafikken er dog virkelig lækker og med til at hive karakteren op.

 

Karakter: 6/10

 

Udviklet af Codemasters til PS3, Xbox 360 og Pc. Testet på PS3

Annonce