Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Walking With Dinosaurs (Wonderbook)


 


PS3´s Wonderbook er klar med Walking With Dinosaurs. Spillet er den stærkeste Wonderbook-titel hidtil.


Wonderbook mikser bogformatet med spil. Den fysiske bog, der er fyldt med QR koder, er udgivet af Sony og tilbyder børn med en Move-controller i hånden nogle ganske fornøjelige oplevelser.


Nu er tredje spil til bogen så på gaden. Spillet hedder Walking With Dinosaurs, og er baseret på BBC filmen af sammen navn (dog er spillet ikke i 3D).


 


Sådan fungerer det


I praksis foregår Wonderbook på den måde at du lægger Wonderbook på gulvet foran tv´et. PS3´en skal herefter have tilsluttet kamera. Styringen foregår med en move controller. I spillet “ser” kameraet koderne i bogen og omdanner dem til hvad udviklerne end har besluttet.


Efter gennemførelse af et kapitel, lukkes bogen, hvorefter de samme koder kan give nye resultater i følgende kapiter. Du skal derfor ikke frygte at bogen er for hurtigt “læst”, det afhænger helt og holdent af udviklerne og deres lyst til at fylde indhold i spillet.


  


Jeg har, sammen med min datter på 6 år, spillet de første 3 kapiter i spillet og der er ingen tvivl om at Walking With Dinosaurs er det mest vellykkede spil til Wonderbook indtil nu. Tidligere er udgivet Book of Spells, hvor du skal være troldmand samt Diggz Nightcrawler, hvor du skal hjælpe en lille bogorm med at opklare en mordgåde.


Spillet byder på en del underholdning, hvor du skal finde dino-knogler, hjælpe Dinosaurerne med diverse opgaver, kalde på dem via kameraets højttaler eller sågar slås med dem. Samtidig fletter spillet også en del fakta ind.


Dels lærer du om Dinosaurerne undervejs, men du kan også finde faktakort undervejs, der udbygger din viden om alt fra kridttidens gnavere, miljø og planterigdom. Læringen følges op af små quizzer undervejs ligesom hvert kapitel afsluttes med et eksamen med efterfølgende karaktergivning.


  


Konklusion


Som voksen følte jeg mig faktisk godt underholdt, især af quizzerne, med det var også sjovt at opleve min datters begejstring over at spille mens man lærer noget.


Wonderbook får måske ikke så meget opmærksomhed i medierne, hvilket jeg egentlig synes er synd, da bogen formår at bringe nyt til spiloplevelserne derhjemme. Jeg har set flere børn spille Wonderbook og det er ofte med både begestring over at kunne se sig selv i spillet, men også med det resultat at ungerne rent faktisk lærer noget.


Walking With Dinosaurs kan bestemt anbefales.


 


Karakter: 8/10


Wonderbook er eksklusivt ude til PS3. 


 


Trailer video

Annonce