Forside Nyheder

TEST: Orbitsound M10 soundbarGalleri: Orbitsound M10


 


Recordere.dk tester Orbitsound M10


Engelske Orbitsound er kommet til Danmark. I første omgang med den lille smarte Soundbar / Sub kombo M10, der også tilbyder streaming via Bluetooth. Recordere.dk har testet den.


Efterhånden som alle danskere har fladskærme i deres stuer, er der også ret mange der har stillet sig tilfreds med flad lyd. Men ønsker man en mere fyldig lyd bør man kigge efter en ekstern højttaler løsning. Det kan enten være en surround reciever og en masse eksterne højttalere, eller en soundbar som flere og flere vælger.


Læs også : Danmark bagud på TV-lyd
 
Engelske Orbitsound er nye spillere på det danske marked, og derfor var det med spænding vi modtog en M10 Soundbar til test.


Grundlægger, Ted Fletcher, begyndte sin karriere som musiker og blev senere en anerkendt lydtekniker i Londons musikindustri, og sammen med sin søn Daniel Fletcher, har Orbitsound udviklet AirSOUND teknologien, der i sin enkelthed er mono i stereo.


 AirSOUND giver mono fra front, og så er det siderne der giver stereo effekten. 


Mono i Stereo ?


AirSOUND-teknologien giver en mere rummelig lyd ved at sende lyden som et monosignal gennem soundbarens fronthøjtaler og selve stereoinformationerne gennem sidehøjtalerne på kabinettet.


Kombination af signalerne opfattes som stereo, men med den forskel at stereofornemmelsen er komplet, ligegyldigt hvor du er placeret i lokalet. Altså mere som et 3.1 system (center + stereo + sub).


Hvordan det lyder kommer vi ind på senere i testen.


 


 


 
Kassen som Orbitsound M10 kommer i. 


Udpakning og installation.


Orbitsound M10 kommer i en lille papkasse der indeholder soundbar + subwoofer, fjernbetjening samt alle de kabler der er brug for til at slutte soundbaren til sit TV.


M10 er en lille soundbar der alligevel har 7 højttalerenheder indbygget. 6 drivere og 1 tweeter er der blevet plads i det lille kabinet på 50 cm i længden, og 9 cm i højde og bredde. Den medfølgende subwoofer kører trådløst på 2.4 Ghz. low latency båndet, og det gør at du kan placere den hvor det passer i rummet, uden at skulle til at trække kabel tilbage til soundbaren.


Orbitsound M10 kommer i pianolak sort, med sort stof foran og på siden.


Selve soundbaren er til bord eller hylde montering, da der ikke er mulighed for at hænge den på væggen. Den er bygget i træ, og på toppen findes der knapper til at styre kilde, volume, on/off, og tilslutning af Bluetooth enheder.


På bagsiden finder man optisk indgang, RCA stereo, minijack indgang samt strømindgang.


 


 Orbitsound M10’s fjernbetjening kunne godt trænge til en ansigtsløftning. 


Fjernbetjeningen


Den medfølgende fjernbetjening er i plast, og den vinder ikke mange priser for brugervenlighed.


Når man har en soundbar så er de vigtigste knapper altså Volume +/-, og af en eller anden grund, har man valgt at placere dem midt i en række af andre knapper, og som erfaren fjernbetjening operatør, så er det trælst at ramme ved siden af, hver gang man skal skrue op og ned.


Det er super fint at man med den medfølgende fjernbetjening kan styre en bluetooth kilde, så man ikke skal rende rundt og skifte numre med f.eks. sin smartphone, men jeg ville stadig gerne bytte RND og RPT knapperne ud for en bedre og mere tydelig volume knap.


 


 Den fylder ikke meget foran TV’et, men den lyder af mere end den ser ud til. 


Hvordan lyder den så.


Med hele 7 højttaler enheder i soundbaren og en god subwoofer, er der faktisk dømt god lyd som enkelt kilde. De 6 drivere i soundbaren giver en god mellemtone, men man skal bruge lidt tid på at få tweeteren til at blive lidt mindre skarp, men så lyder kan man faktisk godt bruge det som både TV højttaler og lydkilde til Bluetooth streaming.


Subwooferen har en 6″ enhed, der giver en god og rummelig bund, og på bagsiden af subwooferen sidder der iøvrigt en styrke knap, så man selv kan vælge hvor meget bund subwooferen skal levere.


På TV udsendelser giver M10 en god og fyldig lyd, og med Bluetooth streaming testede vi både med akustisk og hårdere musik, og der var den god og fyldig i sin lyd. Og til trods for dens beskedene størelse, har den et ualmindeligt bredt sweetspot.


Den lyder nemlig godt uanset hvor man sidder i forhold til højttaleren. Lyden ved programmer med meget tale, krævede lige lidt tilvænning i forhold til f.eks. en Sonos Playbar, ikke fordi den var dårlig, den var bare anderledes og mindre rummelig.


Orbitsound M10 er en stereo soundbar, og forsøger ikke at lave virtuel surround eller noget der minder om det, og det gør den godt, og deres airSound gør at du får en god stereo effekt uanset hvor du sidder i forhold til højttaleren.


 


Bluetooth som kilde


Orbitsound M10 har indbygget Bluetooth, og kan derfor bruges som streaming højttaler fra enheder med bluetooth.


Selv bruger den Bluetooth 2.1, og kan rumme 10 forskellige enheder i sin hukommelse, og den husker så hvilke du ikke har brugt i længst tid, og sletter så en af dem, hvis du kommer med enhed nummer 11.


Og som skrevet, så kan man med M10’s fjernbetjening styre nu/næste/play/pause funktioner på både smartphone og PC/Mac.


 


 
Galleri: Orbitsound M10


 


 


Konklusion


Orbitsound M10 er et friskt pust på soundbar himlen. En lille boks, der ikke forsøger at ligne noget fra fremtiden, men holder fast i nogle af de kvaliteter som traditionelt højttalerdesign har. Et lækkert trækabinet, masser af lyd og så overrasker AirSOUND mere end positivt. Teknologien giver virkeligt en god lydoplevelse.


Og har man en femtusindekrone seddel, og ikke lige ved hvad man skal give sig selv i julegave, så kunne man købe værre ting end en god soundbar til sit TV.


Pris: 4.995,-


Orbitsound M10 sælges eksklusivt i Elgiganten.


 Fakta Orbitsound M10 • Frequency range +/- 3 dB [Hz] 38 – 16KHz
 • Maximum SPL [dB] 97dBA
 • Amp. power 300W total
 • Crossover frequencies [Hz] 190/5,000
 • Tweeter drivers 1 x 1″ m/c
 • Front main drivers 4 x 2″ Orbitsound mk2
 • Spatial drivers 2 x 2″ Orbitsound mk2
 • Enclosure type Sealed/orbitsound spatial
 • Sub-Bass driver 1 x 6.5″
 • Sub-Bass Enclosure type Tuned reflex
 • Connection input(s): 
  – Stereo Line level -10dBu
  – 3.5mm jack and RCA
  – OSLINK optical digital input
  – Bluetooth (wireless)

 • Output(s) Orbitsound 2.4GHz audio
 • Recommended placement Bar: in front of television
 • Sub, floor: port facing rear
 • Dimensions soundbar (H x W x D) [mm] 90 x 500 x 100mm
 • Dimensons sub: 135 x 230 x 320mm
 • Weight (in packaging) 11.4Kg

Annonce:
Forrige artikelMasser af Chromecast-nyt på vej
Næste artikelLG Smart TV får Spotify og Skylanders spil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.