Forside CES CES 2014

Dansk succes på CES. Airtame blev bedste startup
Teamet bag Airtame på deres stand på CES 2014. Foto: recordere.dk 


Dansk succes i Las Vegas


Det danske startup AIRTAME tog Las Vegas med storm, og vandt i nat dansk tid prisen som bedste startup på CES 2014.


Det lille danske startup AIRTAME, der deltager på CES 2014 i Las Vegas på innovationsområdet Eureka Park vandt i nat dansk tid prisen som bedste startup på CES 2014.


Udover prisen som bedste startup, har AIRTAME allerede fået mange gode kontakter til at hjælpe dem med at vokse som virksomhed.


AIRTAME har brugt crowdfundingportalen Indiegogo til at samle penge ind til deres projekt, og har lige nu over 550.000 USD (ca. 3 mio. kr.) indsamlet.


Med sejren som bedste startup, må man sige at Danmark har fået endnu et firma på den internationale radar. Andre danske firmaer blev hædret på CES i år, både B&O og Libratone vandt CES design awards.


AIRTAME var oppe mod over 200 andre startups, der udstiller i Eureka Park TechZone på CES-udstillingen.


 Engadget (der står for prisuddelingerne) skriver som begrundelse:


“The Airtame is a surprisingly intuitive and refreshing solution for wireless PC screen-mirroring. It’s easy to set up and responsive, and the software (available for Linux, Windows and OS X) even supports beaming one PC to multiple screens. It’s a Miracast dongle on steroids.”


 


Hvad er AIRTAME?


AIRTAME er hele teknologien, uanset om det er via HDMI stick eller videodriver, og gør at du kan dele din skærm, eller udvide med en “second-screen” på din Mac eller PC. Produktet er blevet udviklet siden 2011, og man forventer det klart til salg i 2014.


En smart feature er at AIRTAME også kan dele til flere computere, og på den måde bruges til f.eks. undervisning.


  Både lyd og billede overføres


I den første version af AIRTAME vil man kunne overføre billede og lyd, men lyden er maksimalt i 2.0 kanaler. Men AIRTAME har idéer til hvordan de kan optimere den funktionalitet, så man senere vil kunne få endnu bedre lydkvalitet.


På siden er der iøvrigt en USB port, der gør at man med tiden ville kunne tilslutte et eksternt USB baseret lydkort. Dette er dog ikke implementeret i praksis endnu.


Det som er imponerende er den meget korte forsinkelse, der er imellem host og klient. Forsinkelsen er så lille at det faktisk er muligt at spille spil på PC’en og se skærmen på TV’et uden at blive slået ihjel fordi man ventede på skærmen.


 


Læs også: Airtame glad for at være med på CES 2014

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.