Forside Nyheder

Troldspejlet fylder 25 år
Jakob Stegelmann. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR. 


Troldspejlet er et af de programmer, der har kørt længst tid i Danmark, og nu fylder det 25 år.


Det hele begyndte i 1989. En ung, rødskægget mand sad i en borgkælder-kulisse fyldt med actionfigurer, bøger og tegneserier.


Det var første gang, Jakob Stegelmann sagde “dav” til et kamera, og det gjorde han med ordene: “Vi skal mødes her i Troldspejlet en gang om ugen for at se på nyt inden for eventyrets og fantasiens verden”.


Og sådan har det stort set foregået i 25 år nu. Det fejrer DR Ultra med at vise Troldspejlets første program “Hvorfor er orker og fodbold spændende?”.


Troldspejlet er et af de programmer, der har kørt længst tid i Danmark. På førstepladsen er TV-Avisen, derefter Søren Ryges programmer – og på tredjepladsen ligger Troldspejlet. Og det har hele tiden handlet om det samme: At anmelde de nyeste ungdomsfilm, bøger, tegneserier og computerspil. Altid på en måde, der anerkender at seerne ofte er ligeså nørdede som Troldspejlet, fortæller værten Jakob Stegelmann.


Troldspejlet kavalkade starter lørdag den 1. februar klokken 21.00 med et spritnyt afsnit. Derefter går der 1989 i DR Ultras sendeflade, hvor de gamle programmer bliver sendt lige til klokken 04.00.

Annonce:
Forrige artikelProjekt Ara overlever måske Lenovo-køb af Motorola
Næste artikelNintendo-chefer straffer sig selv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.