Forside Nyheder

Bill Gates vender tilbage som idémand i Microsoft


 


Bill Gates skifter sin rolle som bestyrelsesformand ud med konsulent på teknologi og produkter for Microsoft.


Det blev, som rygterne havde forudsagt, Satya Nadella, der blev den nye topchef i Microsoft. Han kommer fra firmaets cloud- og enterprise-afdeling og har stået bag cloud-løsningen Azures store succes for Microsoft. Det er også Azure, der er teknologien bag alle Microsofts egenproducerede cloud-tjenester lige fra Bing over SkyDrive til Office 365, så Nadella har også en relation til forbrugerområdet.


I sin første email til alle Microsoft-medarbejderne som topchef bruger han da også ordet ?Cloud? otte gange og fremhæver Nokia-købet og hans egen interesse i det mobile område som vognstangsvink om, hvor Microsoft er på vej hen.


Men ganske overraskende byder han også velkommen til firmaets stifter, Bill Gates, der vender tilbage i en mere aktiv rolle i Microsoft. Siden Steve Ballmer overtog CEO-posten har Gates fungeret som bestyrelsesformand, men ifølge emailen har Satya Nadella simpelthen bedt Gates ?dedikere mere tid? til at arbejde med ?teknologi og produkter? som konsulent.


Det kan næsten kun tolkes som et forsøg på at generobre noget af den innovationskraft, Microsoft ifølge kritikere har mistet under Ballmer.


Gates skal angiveligt have fingrene helt ned i mulden, der hvor han startede, og det skal blive spændende at følge, om hans måde at tænke på kan løfte Microsofts Devices and Services-strategi ind i fremtiden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.