Forside * Fokus

Jacob lever drømmen ud: Fra recordere-bruger til Oppo-ambassadør
Jacob Madsen hos Oppo på MWC. Foto: recordere.dk 


Verden åbnede sig for software-udvikler fra Herning, efter at han reagerede på et opslag på recordere.dk.
 
“Det er som et eventyr for mig”, fortæller han mens øjnene stråler og smilet er bredt.


Det Jacob Madsen fortæller om, er hvordan han blev dansk ambassadør for Oppo, og dermed en del af et team på blot 17 ambassadører i verden.


Det var igennem recordere.dk at han første gang stiftede bekendtskab med brandet Oppo. Dengang DVD- og Blu-ray-afspillere, men senere kom smartphones til.


En dag så han et opslag herinde, om at Oppo søgte deltagere til deres globale ambassadør-program.


 


 

Jacob taler med gæster på Oppo-standen. Foto: recordere.dk 


 


Oppo-ambassadørene


Det er et ulønnet arbejde, der handler om at hjælpe Oppo med at udvikle produkterne. Teste de nye smartphones som bruger, hjælpe med lokaliseringer som oversættelser, deltage i produktlanceringer, udviklingsgrupper o.lign.


Det var i maj sidste år at han ansøgte om “jobbet” og fik det. Første opgave var at hjælpe med lanceringen af smartphonen Oppo Find 5.


Jacob er ikke bleg for at kalde sig selv en nørd. Han har en fuldtidsstilling som programmør, og en del af fritiden går nu med Oppo-produkterne.


Men selvom det til tider kan være tidskrævende, så vil han ikke bytte det ud. Som han siger, det giver ham så meget igen.


 


Et internationalt netværk


Jacob Madsen føler sig priviligeret. Han har fået hul til et internationalt netværk, en direkte kommunikation til udviklingsingeniørene og møder spændende folk på sin vej.


I efteråret var han inviteret til Kina til lanceringen af Oppo N1 smartphone. Selve lanceringerne var i Beijing og turen sluttede i Shenzhen-provinsen hvor Oppos fabrikker og udviklingsafdeling ligger. Her fik han lov at se “de hellige haller”.


I dag møder vi Jacob på udstillingen MWC (Mobile World Congress) hvor han som den ene af to ambassadører blev udvalgt til at være med i Oppos delegation, og hjælpe til på standen. Det er første gang at Oppo udstiller på MWC.


 


 

Imellem gæsterne er der også tid til samtaler med Oppos folk. Foto: recordere.dk 


 


Ulønnet, men alt betalt


Han får ikke løn på MWC, men alt er betalt. Rejsen, hotellet og forplejningen, og efter MWC bliver der tid til sightseeing i Barcelona også.


For Jacob er det en drøm han udlever. Han møder spændende folk fra branchen, og er ved at få sig et internationalt netværk. Mødtes med Google i går, fik en god snak med stifteren af CyanogenMod, Steve Kondik, i Kina, og noget af det næste på programmet bliver nok XDA Developers Conference, som Oppo-programmet også giver ham mulighed for at rejse til.


 


Verden ligger åben


Han smiler endnu engang bredt, ved tanken om den rejse han som udvikler er på nu. Hvordan et opslag på recordere.dk pludselig åbnede en ny verden, en verden hvor han ser store muligheder for hans egen udvikling, professionelt som menneskeligt.


“Jeg er begyndt at læse kinesisk i fritiden. Ikke at arbejdet her kræver det, men nu vil jeg gerne lære det”, fortæller han, og lyder som en der ikke har tænkt sig at blive i Herning i al evighed. Der er åbne døre ud mod verden nu. Læren om kinesisk handler dog ligeså meget om at forstå asiatisk kultur bedre.


Næste Oppo-produkt, smartphonen Find 7, lanceres iøvrigt d. 21. marts i Kina. Der var desværre ingen mulighed for et smugkig på den her på MWC.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.