Forside * Nyheder

Mere officielt nyt om Windows Phone 8.1


Microsoft var blandt de første til at holde en presseevent og slippe officielle smartphone-nyheder i forbindelse med selve MWC-konferencen.


Det skete, da firmaet holdt en mindre presse-event, hvor de afslørede få, men vigtige nyheder om deres kommende Windows Phone 8.1-update, som skulle komme til april. Samtidig er der sluppet en del andre nyheder ud om økosystemets udvikling, der ikke kommer direkte fra Microsoft.


Først og fremmest kommer Facebook Messenger til Windows Phone indenfor et par uger. Facebooks app på platformen har altid haltet lidt, så tilføjelsen af messenger-appen vil formentlig blive hilst velkommen af en del af brugerne.


Dernæst afslørede Microsoft, at Windows Phone 8.1 vil blive bagudkompatibel på alle devices, der kører Windows Phone 8. Det kan virke som en selvfølgelighed, men folk har ikke glemt, da Microsoft slap Windows Phone 8 ud, og den ikke kunne fungere på Windows Phone 7-devices. Derudover kender man fra Android-platformen, hvordan det ikke altid er en selvfølge, at en opdatering lander på ens telefon.


Nye telefoner fra bl.a LG


Som forventet åbner Windows Phone 8.1 op for en række nye hardware-muligheder. Ud over bedre understøttelse af microSD-kort, så man nu kan installere apps på dem, så understøtter Windows Phone 8.1 også dual-SIM, og udvider antallet af Qualcomm-CPU?er, som platformen kan køre på. Den giver samtidig mulighed for understøttelse af endnu flere mobilprotokoller og standarder, herunder nogle nye LTE-varianter.


Endelig afslørede Microsoft, at de har udvidet Windows Phone-samarbejdet med en hel del nye partnere, hvoraf mange er populære i østen og udviklingslandene. Men det blev derigennem bekræftet, at der er nye Windows Phones på vej fra HTC, Lenovo, Huawei, ZTE og ikke mindst LG, som nok er den største nyhed. Samsung er også på listen, men de har allerede annonceret, at de vil genoplive deres Windows Phone-telefoner.


Endelig ? og dette er urelateret til Microsofts egne annonceringer ? har kvikke observatører blandt Windows Phone-fans opdaget en ny landing page for en nye Microsoft-app til Windows Phone, der hedder Office Lens. Det er angiveligt en app, der ved at kombinere en dertil indrettet kamera-app med OCR-teknologi gør det muligt at lave din telefon om til en ganske funktionel scanner. App?en er ikke sluppet ud endnu, så vi må vente og se, hvor funktionel den er.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.