Forside Nyheder

Airtame HDMI-stick er forsinket


Foto: Teamet bag danske AIRTAME lige efter modtagelsen af prisen som bedste startup på CES 2014


 


Den store succes for de danske iværksættere fra Airtame betyder flere måneders forsinkelser i leveringen.


Det danske iværksætterfirma Airtame fik vind i sejlene i år. Først tog de CES-udstillingen i Las Vegas med storm, og løb med præmien som bedste startup.


Siden vandt de hjerter på crowdfundingportalen Indiegogo, hvor de endte med at indsamle 1,3 mio. dollars (ca. 7 mio. kroner).


De fortæller nu at de oprindelig havde projekteret med en forproduktion på 1.800 HDMI-sticks, men nu skal levere 15.000 istedet. Det betyder at de skal starte masseproduktion fra dag 1.


Da de samtidig ønsker at lægge mere ind i det de kalder “verdens bedste HDMI-dongle”, er leveringen blevet forsinket. Faktisk en hel del måneder.


Oprindelig var levering sat til maj måned, nu hedder den istedet levering i oktober til dem der støttede via Indiegogo. Umiddelbart derefter  begynder udsendelsen af forudbestillingerne.


Deres opdatering på Airtame kan læses her.


 


 Interview med Airtame på CES-udstillingen. Video: recordere.dk


 


Hvad er Airtame?


Airtame er en teknologi gør at du kan dele din skærm, eller udvide med en “second-screen” på din Mac eller PC. Produktet er blevet udviklet siden 2011, og man forventer det klart til salg i 2014.


En smart feature er at Airtame også kan dele til flere computere, og på den måde bruges til f.eks. undervisning.


I den første version vil man kunne overføre billede og lyd, men lyden er maksimalt i 2.0 kanaler. Airtame har dog allerede idéer til hvordan de kan optimere den funktionalitet, så man senere vil kunne få endnu bedre lydkvalitet.


Udover software til Windows, Mac og Linux, så er der en HDMI-stik til modtagelse i TV og skærme.


Det som er imponerende er den meget korte forsinkelse, der er imellem host og klient. Forsinkelsen er så lille at det faktisk er muligt at spille spil på PC’en og se skærmen på TV’et (uden at blive slået ihjel mens man ventede på at skærmen opdaterede).


 

Airtame stick til trådløs video+lyd.


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.