Forside * Nyheder

Apple CarPlay – få mere ud af iPhone i bilen

 


Nu løfter Apple sløret for hvad der er de har puslet med, i forhold til bedre integration af iPhone i bilerne. 


Apple CarPlay giver førerne en smartere, sikrere og mere sjove måder at bruge iPhone i bilen, lyder det fra Apple.


Det nye system til biler lanceres på Geneva International Motor Show i denne uge, i et samarbejde med en række bilproducenter.


Der er premiere på Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo, men senere dukker det også op til: BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota.


 


 
Galleri: Apple CarPlay


 


Apple CarPlay


CarPlay er bilens forlængede arm til nyere iPhone-modeller, og Apple beskriver det som: En enkel og intuitiv måde at foretage opkald, bruge kort, lytte til musik og få beskeder. Styret med stemme eller touch.


På biler der virker sammen med Apple CarPlay vil der være en “voice control” knap på rattet, hvorfra føreren kan kalde Siri frem. Hun tager så imod kommandoerne.


Siri kan hjælpe med enkel adgang til kontakter, opkald, telefonsvarer mv. ligesom hun kan læse SMS’erne op og lade dig diktere svar.


Navigationen kan tage udgangspunkt i adresser fundet i kontakter, emails og SMS-beskeder.


CarPlay giver også adgang til musik, podcasts, lydbøger og iTunes Radio (hvor tilgængelig) samt Spotify. Blot fortæl Siri hvad du vil høre.


 


Pris og tilgængelighed


Der kommer som en gratis opdatering til iOS7, til iPhone-modeller med Lightning-stik (iPhone 5, 5c og 5s), så de kan bruge CarPlay.


Apple CarPlay kommer med udvalgte biler fra i år.


 


Se også:


Alpine: Først med Apple CarPlay til eftermontering


Pioneer: Vi opdaterer produkter til Apple CarPlay


Apple CarPlay på Volvo-video


Apple CarPlay i Mercedes-galleri 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.