Forside Produkter HiFi & Surround

Status quo på stereoanlæg, docking vinder frem


 


Vi er fortsat vilde med musik, men vi flytter gradvist lytteoplevelsen til andre typer af anlæg i disse år.


De forskellige former for “docking-anlæg”, hvadenten det er docking af smartphone eller tablet i traditionel forstand, eller “virtuel docking” via andre former for overførsel af lyden, vinder fortsat frem i disse år.


Der er i alt fire millioner lydanlæg i de danske hjem, hvor især dockingstationer (kablet eller trådløs docking) er blevet populære det sidste par år, ifølge brancheforeningen BFE?s forbrugerundersøgelse.


“Tendensen er klar: Det traditionelle lydanlæg afløses i høj grad af streaming – hvor musikken typisk spilles via en dockingstation”, fortæller BFE?s direktør Laila Kelp Rasmussen.


BFE får årligt lavet en forbrugerundersøgelse, hvor analyseinstituttet TNS Gallup er ude og spørge mere end 2.000 danskere om deres køb og brug af forbrugerelektronik.


 


Af den seneste undersøgelse kan læses at:


2011 var rekordåret for dockingstationer, som der blev solgt 208.000 af, men i 2012 faldt det til 144.000 for atter at være på vej op med 184.000 i 2013.


Udbredelsen af smartphones vokser hastigt og dermed øges behovet for trådløst at kunne spille playlisterne højt eller dele dem med vennerne, så det indikerer, at der kan ventes fortsat vækst.


Kurven over bestanden er derfor steget støt siden 2010 fra godt 600.000 til nu 1,3 millioner dockingstationer i Danmark. BFE?s tal viser også, at tre ud af ti husstande har en dockingstation og én ud af ti har flere.


Ses på deciderede stereoanlæg, så blev der solgt 108.000 i 2013; en svag stigning fra 106.000 året før.


Totalt er der omkring fire millioner musikanlægi de danske hjem: Dette tal dækker over dockingstationer, hjemmebioanlæg/soundbar og højtalere.


Hertil kommer radioerne, som jo også i mange tilfælde fungerer som stereoanlæg med masser af power: Der blev i 2013 solgt knapt 400.000 radioer, og i alt der er seks millioner i Danmark.


 


De mest populære mærker i 2013


“Dockingstationer”: 1. Philips. 2. Bang & Olufsen. 3. Bose. 4. Sony. 5. Logitec. 6. Samsung. 7. International Reciever Company. 8. Pioneer. 9. Sonos.


Musiksystemer: 1. Nad. 2. Philips. 3. Samsung. 4. Sonos. 5. LG. 6. Sony. 7. Panasonic. 8. Dali. 9. Pioneer. 10. Yamaha.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.