Forside Tests

TEST: RugGear APEX RG970 – Arbejdshest på Android
Foto: Fald på hårdt underlag fra op til 2 meter, skulle telefonen også kunne klare, og det gjorde den.


 


TEST: RugGear APEX RG970 – Arbejdshest på Android


Er du et aktivt menneske, og bange for at tabe din SmartPhone, så skal du kigge på RugGear APEX 970, hvor du kan være så aktiv du har lyst til, og stadig have en telefon der virker når du falder af hesten og i vandet.


Det er ikke så tit man får chancen for at teste en arbejdshest af en telefon med IP-68 specifikationer. IP-68 standarden betyder at telefonen er 100% støvtæt og kan tåle en tur i poolen i op til 30 min. (ned til 2m dybde) uden indmaden tager skade. 


Så da vi blev tilbudt at teste telefonen, måtte vi jo bare prøve at have den en tur i akvariet til test.


 


  


 


Udpakning og installation


RugGear APEX RG970 kommer i en pæn kasse, der udover telefonen indeholder oplader og USB kabel. Desuden følger der en lille skruetrækker med til at åbne det forseglede låg på bagsiden af telefonen.


Telefonen kommer med 5.3″ skærm (960×540 pixels i 16 mio farver) beklædt med det hårde gorilla glas, og alle sider er beklædt med gul og sort plast/gummi kant, der ifølge RugGear kan klare på hård beton eller fliser fra to meter. På toppen af forsiden er der et frontvendt 2 MP kamera til videokald.


Med sine 245 gram, er det ikke den letteste dreng i klassen, men telefonen virker hverken for tung, eller for stor til at ligge i en god bukselomme, men nok ikke velegnet til skjorten.


På højre side er der to knapper tænd/sluk og en knap til at betjene kameraet. På højre side er der volume op/ned og en reset knap. I toppen af telefonen er der et låg der gemmer Micro USB og audio minijack


Bagsiden af telefonen er tæt forseglet, men kan åbnes med en lille flad skruetrækker, der følger med, og under låget gemmer der sig plads til hele to aktive SIM kort, og ved siden af SIM kortene kan man udvide telefonen med mere plads via et MicroSD kort. så der er endnu mere plads til apps, musik og billeder.


På toppen af bagsiden er der et 8MP kamera og en flash, samt riste til en højttaler der er godt beskyttet.


CPU’en i telefonen er en 1 Ghz Dualcore MediaTek MT6577 processor med 8GB ROM, der leverer en hæderlig performance.


 


 

Foto: Dual SIM og plads til MicroSD bag låget 


Plads til 2 aktive SIM kort


Som skrevet er der plads til 2 aktive SIM kort, og det gør at man kan have et arbejds og privat telefonnummer aktivt i telefonen. Og de to SIM kort kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden.


Det fungerer rigtigt godt, og man kan på den måde ?lukke for arbejdet?, men stadig modtage private opkald uden at skulle have to telefoner med sig.


Telefonen understøtter 3G og GSM net i Danmark. Tale og lytte kvaliteten er god, især når man tænker på hvordan højttaler og mikrofon er beskyttet imod vand og støv. 


 


 

Foto: Er du håndværker, så bliver du glad over, at en tur i murerspanden ikke er nok til at slå telefonen ihjel 


Android uden fyld


Telefonen kommer fra fabrikken med Android 4.1.2 Jellybean, og uden alt det kedelige fyld vi f.eks. kender fra Samsungs smartphones. Det er en ren og lækker brugerflade, og man kan så beklæde den med de apps og skins man selv har lyst til.


Det kræver dog man køber et Micro SD kort, da telefonen selv kun har 1 GB RAM, så den er hurtigt fyldt. Men et 32 GB MicroSD koster kun 125 kr., så det er let at få mere plads.


Vi vil ikke gennemgå operativsystemet,  men lige kort fortælle om de ?Outdoor tools? som RugGear leverer med.


 


Leveres med apps til udendørs brug


Som sagt er telefonen ikke bare bygget til håndværkere, men til folk der har et aktivt udendørsliv, og derfor har RugGear lagt nogle Outdoor tools med, som højdemåler, pedometer (skridttæller), kompas, lommelygte og trykmåler.


Men man kan naturligvis selv installere sine egne favoritter som AllTrail, GPS Essentials og Army Survival Guide.


Der er sensorer for temperatur, barometer, højdemåler, kompas, skridt tæller, GPS og fugtighed.


 


 
Galleri: Billeder taget med RugGear Apex RG970


 


Kameraet


Det indbyggede kamera tager billeder i 8 MP (2592 x 1944 pixels), og tilbyder 4X zoom. Billedernes kvalitet er klart accepteret, og leverer det hurtige skud, når man er på farten, og lige skal vise hvad man har i gang i.


Både indendørs og udendørs er billederne i den bedre ende af det vi ser på mobiltelefoner.


Vi har taget en håndfuld billeder, som kan ses i ovenstående galleri. Videoen er også OK, men der tror jeg de fleste aktive udendørs mennesker allerede er glade for deres GoPro eller Sony Action kamera.


 


 Kort videogennemgang af RugGear APEX RG970


 


 


Konklusion


RugGear APEX RG970 er en Android baseret SmartPhone, der er bygget til det hårde udendørsliv, så uanset om man er biker, løber eller håndværker, og vil have en SmartPhone med Android, så er RugGear en god valgmulighed.


Telefonen har ikke det den hurtigste CPU, ej heller den bedste skærm, men til gengæld tager den de tæsk som de fleste andre telefoner ville gå i stykker længe inden de nåede til.


Telefonen er med sine 5.3″ en stor sag, men samtidigt fremstår den elegant og ikke vulgær som de fleste udendørs telefoner ellers gør.


 


Pris og levering


RugGear APEX RG970 koster 4.220,- kr., og Animal-Tech kan henvise til nærmeste forhandler.


 Tekniske specifikationer • OS: Android 4.1.2
 • CPU: 1 Ghz Dualcore CPU.
 • GSM: 850 / 1900 / 900 / 1800
 • 3G: WDCMA 850 / 2100
 • Skærm: 5.3″ med Gorilla glas
 • Batteri: 2900 mAh.
 • Dual SIM
 • Wi-Fi: IEEE 802.11b/g/n
 • Bluetooth LE
 • Standbytid: 450 timer
 • H x B xD (155.6 x 82.9 x 15.55) mm
 • Vægt: 245g


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.