Forside Tests

TEST: StarTech Thunderbolt base station


Galleri: Startech Thunderbolt Base station.

 

TEST: StarTech Thunderbolt base station

Har du en bærbar Mac eller PC med Thunderbolt, og savner du en dock, hvor du kan have f.eks. skærm og USB diske på, har vi testet løsningen til dig.

Det er ikke fordi vi bliver overrendt med spændende nyheder til Thunderbolt portene på de nye Mac?er og få PC?ere. Men en basestation som gør at du kan “docke” din bærbare når du kommer hjem, og så have stor skærm, Gigabit ethernet, USB 3 og Thunderbolt enheder fast sluttet til, uden at skulle smide 5-6 kabler i din bærbare lød som en god idé.

 

Udpakning og installation

StarTech base stationen kommer i en lille papkasse der udover selve basen består af en flad fod, en strømforsyning og et Thunderbolt kabel til tilslutning af basen til Mac eller PC. Strømforsyningen virker voldsom stor, men den kan da gudskelov gemmes godt af vejen.

Desuden medfølger der en lille manual samt en CD med drivere til Windows 7 & 8 PC. Disse drivere er ikke nødvendigt til brug på Mac.

Vi har kun testet basen på Mac (Macbook Pro 2013 og Macbook Air 2013), så denne anmeldelse omfatter kun vores oplevelser med disse maskiner.

Installationen på Mac er ganske let. Sæt strøm til basen, og smid Thunderbolt kabel i den bærbare, og vupti, så har du både Gigabit ethernet, og adgang til de ekstra porte.

 

Hvordan performer den så?

Gigabit ethernet porten giver fuld ydelse, ihvertfald præcis samme ydelse som Apples egne Thunderbolt Ethernet adapter.

Det samme gør Thunderbolt portene, men vi testede en ekstern USB 3 harddisk med SSD, og fik 248 MB/s i læsning og 257 MB/s i læsning via basestationen, og lavede den samme test med harddisken direkte tilsluttet til USB 3 porten på Mac?en. Hastigheden var tæt på den samme 249 MB/s i læsning og 259 MB/s på skrivning, så et minimalt hastighedstab, som er acceptabelt.

På HDMI siden kan man maksimalt få Full HD (1920×1080) i opløsning, men sætter du en Thunderbolt/Displayport adapter på, kan du få op til 2560×1440 i opløsning ligesom du får mulighed for second screen.

Thunderbolt portene understøtter både Thunderbolt 1 & 2, og du kan forbinde op til 6 Thunderbolt enheder i en daisychain.

 

Konklusion

StarTech Thunderbolt basen fungerer perfekt efter hensigten. Og har man en eller flere bærbare Mac’er er det en god løsning, hvis man har brug for en arbejdsplads med ekstern skærm, ekstra diskenheder og hurtigt kablet netværk via ét kabel.

Med en pris på under 2.000,- kr., er det et let valg hvis man har ovenstående behov.

Der findes alternativer, f.eks. Belkins Thunderbolt Dock, der dog mangler HDMI, men så har Firewire 800 i stedet.

 

Fakta:

Ind / Udgange:

  • HDMI (Full HD)
  • 3 x USB 3 porte (1 front)
  • Lyd ind/ud minijack
  • 2 x Thunderbolt porte
  • Gigabit Ethernet

Dimensioner:

  • 70 mm x 124 mm x 189 mm (B x H x D)
  • Vægt: 411 gram

 

Pris og levering

  • StarTech Thunderbolt basestation kan købes på nettet hos f.eks. Dustin,
    og koster ca. 1.900,- kr.
Annonce