Forside * Nyheder

Alpine: Først med Apple CarPlay til eftermontering
Billedet er ikke Alpines system, men derimod Apples illustration af CarPlay 


Alpine vil være først med Apple CarPlay til eftermontering i eksisterende biler, og ventes klar med produkterne til efteråret.


Apple CarPlay er bilens forlængede arm til nyere iPhone-modeller, og Apple beskriver det som: En enkel og intuitiv måde at foretage opkald, bruge kort, lytte til musik og få beskeder. Styret med stemme eller touch.


På biler der virker sammen med Apple CarPlay vil der være en “voice control” knap på rattet, hvorfra føreren kan kalde Siri frem. Hun tager så imod kommandoerne. Siri kan hjælpe med enkel adgang til kontakter, opkald, telefonsvarer mv. ligesom hun kan læse SMS’erne op og lade dig diktere svar.


Navigationen kan tage udgangspunkt i adresser fundet i kontakter, emails og SMS-beskeder. CarPlay giver også adgang til musik, podcasts, lydbøger og iTunes Radio (hvor tilgængelig) samt Spotify. Blot fortæl Siri hvad du vil høre. 


 


 
Galleri: Apple CarPlay


 


Alpine vil levere systemer til eftermontering


Grundideen med CarPlay er at det allerede er integreret i bilen når du køber den. Men flere bilfabrikanter er først klar med CarPlay fra næste år, og hvad gør man så hvis der ikke lige står ny bil på budgettet dér…


Det vil Alpine hjælpe en løsning til, og levere et CarPlay-system der kan eftermonteres i eksisterende biler. Det skriver Nikkei.


Alpine CarPlay klargøres til Europa og USA først, med en senere lancering i Japan til næste år. Deres mål er komme først med CarPlay til eftermontering i biler, og produkterne ventes i butikkerne til efteråret.


Dermed siger de også at de sigter mod at være klar før Pioneer, der tidligere har luftet at de overvejer tilsvarende produkter.


Alpines indbygningskit ventes at koste omkring 5000 kroner, og det jo nok være en del billigere end udgiften ved at skifte bil.


 


Se også:


Apple CarPlay – få mere ud af iPhone i bilen


Pioneer: Vi opdaterer produkter til Apple CarPlay


Apple CarPlay på Volvo-video


Apple CarPlay i Mercedes-galleri 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.