Forside Nyheder

Google rendte med Facebooks Internet-droner

 


Hvis det står til Google, skal firmaets flerfarvede logo omringe vores klode på flere forskellige måder.


Ikke nok med, at firmaet vil sende balloner til vejrs med Google-navnet på, nu supplerer de også ballonerne med droner. Droner, som de har købt for næsen af Facebook.


Det er nemlig ikke ret mange uger siden, at verdens tech-medier kunne berettet om, hvordan Facebook havde planer om at købe den amerikanske drone-producent Titan Aerospace. Facebook har netop for nylig også købt et andet dronefirma, nemlig britiske Ascenta.


Men Google var lige en tand hurtigere end Facebook, og snuppede Titan Aerospace for næsen af Zuckerberg og co. Det skriver The Wall Street Journal, der dog ikke kender til detaljerne i handelen, for eksempel, hvor meget, Google endte med at hoste op med.


Google har meldt ud, at dronerne skal bruges til primært to formål. Det ene er at levere et alternativ til satellitter i forhold til at tage billeder af vores klode ude fra rummet. Dette vil Google naturligvis bruge til deres produkter såsom Google Earth og Google Maps.


Internet til hele verden


Det andet formål er det samme formål, som Facebook havde i sinde, og som Google allerede har gang i via et andet projekt. Dronerne skal ?regne? Internet-adgang ned over områder, hvor Internet-adgangen er sparsom. Det gælder f.eks. i store dele af Afrika, men også i mere udviklede lande som Canada, hvor der er store områder i nord, hvor det er svært at komme online.


Det er et projekt, Google allerede arbejder på med Project Loon, hvor store balloner skal drive rundt i stratosfæren og gøre det muligt at logge på hvor som helst. Titan-dronerne kan dog komme til at ligge en tande længere oppe i atmosfæren.


Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er en del af Internet.org-projektet, der skal forsøge at give adgang til de resterende 5 mia. mennesker i verden, der stadig ikke er online. Det var det, som Titan-dronerne skulle bruges til, en rolle, som Ascenta-dronerne formentlig kommer til at overtage for Facebook.


Titan-dronerne er dog specielle fordi, de kører på solkraft og kan svæve rundt i atmosfæren og levere Internet til hele kloden i årevis uden menneskelig indgriben. Dermed er der udsigt til, at der i fremtiden ikke vil være nogle steder på vores runde planet, hvor der ikke er Internet-adgang. Og så er det pludselig op til menneskets egen disciplin, hvornår man kobler sig af netværket.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.