Forside * Nyheder

Googles modulære telefon skal være klar om et år


Google har åbnet lidt for posen omkring deres modulære smartphone, Project Ara.


Lige op til påsken holdt Google sit første udvikler-seminar for de udviklere, der er interesserede i Project Ara. Hvis det navn ikke lige er forrest i hukommelsen, så er Project Ara det modulære byg-selv-smartphone-koncept, som Motorola udviklede på, da Google overtog deres mobilafdeling. Siden blev Motorola Mobility solgt videre til Lenovo, men et af de projekter, som Google beholdt, var Project Ara.


Udviklerseminaret løftede lidt mere af sløret for, hvordan udviklingen foregår. Der findes blot en enkelt prototype af den modulære smartphone, og når de medier, der var til stede på seminaret, ikke har vist fronten af den frem, er det fordi den er gået i stykker. Jeps, du læste rigtigt. Lige op til seminaret tabte en Google-medarbejder prototypen på gulvet, så skærmen gik i stykker. Og der var ikke tid til at lave en ny og sætte den på, hvilket ellers burde være let med det modulære koncept.


Det er en særlig laboratorieafdeling under Google, ATAP (Advanced Technology And Projects), der står for udviklingen, hvor flere er ingeniører, der tidligere har arbejdet for DARPA, det amerikanske forsvars tilsvarende udviklingsagentur. Det er også ATAP, der står bag Project Tango, en smartphone, hvis sensorer måler ting i tre dimensioner.


Project Ara har kun et år tilbage i udviklingsfasen, inden den skal kunne komme ud i forbrugernes hænder. Så måske vil vi på denne tid næste år kunne bygge vores egne telefoner.


The Verge var til stede på udvikler-konferencen og har lavet en fyldig rapport, hvor du også kan se en video med prototypen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.