Forside Indhold og distribution Film

Ny dansk streamingtjeneste
Se gratis film fra Filmcentralen. Foto: Filmcentralen 


Alle danskere får nu adgang til en streamingtjeneste med kort- og dokumentarfilm.


Har du lyst til at se eller gense Jørgen Leths portræt af Søren Ulrik Thomsen “Jeg er levende”? Vil du vide, hvor du kan se den Oscarnominerede “The Act of Killing”? Eller leder du efter nogle gode film til børnene?


På Filmcentralen er der både aktuelle film og klassikere. Der er filmperler for alle: animation for de yngste, prisvindende kortfilm, kunstnerportrætter, film om Danmark og den store verden. Propagandafilm, eksperimentalfilm og debatfilm, der har rykket politiske dagsordener. Film, der får os til at se virkeligheden med nye øjne.


Filmene på Filmcentralen er primært danske. Der kommer hele tiden nye film til, og ældre titler bliver fremhævet, når der er aktuel anledning. Filmcentralen bliver desuden en platform, hvor den nydigitaliserede filmarv sættes i spil for nye generationer.
Synlighed og overblik


Filmcentralen er dedikeret til kort- og dokumentarfilm. Sitet formidler filmenes kvaliteter og relevans med fortællinger om filmene og filmskaberne. På Filmcentralen kan man fordybe sig i en instruktørs værker, læse interviews og instruktørprofiler ? eller lade sig inspirere af tematiske samlinger, anbefalinger og nyheder.


 


Pris og tilgængelighed


På Filmcentralen kan man se flere hundrede film uden begrænsninger og uden abonnement eller password.


Kan filmen ikke ses direkte på sitet, leder Filmcentralen brugeren videre til andre tjenester, hvor filmen kan ses. Det kan være kommercielle tjenester eller bibliotekernes Filmstriben.


Den nye streamingtjeneste åbner torsdag 10. april.


Find den på: filmcentralen.dk/alle

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.