Forside Nyheder

Se Danmark som klodser i Minecraft


 


Minecraft er et helt utroligt populært spil, især for de yngste. Men nu er det også populært hos datanørder.


Geodatastyrelsen under Miljøministeriet har nemlig frigjort alle deres geodata om Danmark. Det betyder, at alt, hvad der er blevet målt op og registreret i Danmark rent geografisk, nu er tilgængelig for alle ? og at disse data kan bruges til sjove projekter.


For at demonstrere, hvor brugbare, sådanne data er, har Miljøministeriet fået genskabt hele Danmark i naturlig størrelse?i Minecraft. Med andre ord, er hele Danmark bygget op af Minecraft-klodser og er simuleret i 1:1-skala i en noget pixeleret udgave.


Fordi afstande og størrelser er præcist genskabt, tager det lige så lang tid at bevæge sig rundt i Minecraft-Danmark, som det gør i virkelighedens Danmark. Det ambitiøse projekt har fået medier over hele verden op på dupperne, og især techmedierne roser, at åbne data er blevet brugt til projektet.


Du kan læse mere ? og selv gå på opdagelse ? HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.