Forside Baggrund

Sonos vil klippe navlestrengen til husets net


 


18/4 kl. 9:00. Opdateret med oplysninger om SonosNet


I dag kræver en Sonos-installation en kablet forbindelse til husets router. Det vil en ny software-opdatering gøre op med, og sende Sonos Bridge på førtidspension.


Da vi fik en snak med Sonos forleden, der fortalte de at 2014 kommer til at handle mere om ny software end om ny hardware.


Men én ting undlod de at fortælle, nemlig at den ny software også skal gøre det muligt at slukke for eksisterende hardware. Men det er hvad de har i støbeskeen her til næste opdatering.


Sonos vil klippe navlestrengen til husets netværk, dvs. slukke for den Sonos Bridge der i dag danner bro imellem det lukkede SonosNet og husets øvrige netværk og internettet.


Det er dog også muligt at køre uden Sonos Bridge i dag. Hvis en af de øvrige Sonos-enheder istedet er forbundet med kabel til routeren, kan den udføre samme job.


Men det er selve kravet om bro-funktion med kabel, uanset metode, som Sonos snart dropper.


 Sonos Bridge


 


Wi-Fi er mere stabilt i dag


De fortæller at med den udvikling WiFi har gennemgået de seneste 10 år, der vil Sonos Bridge for de fleste i dag være en unødig komponent. Sonos-enhederne kan ligeså godt snakke direkte med husets netværk via WiFi.


Sonos har fundet en anden metode til at bygge deres net, uden brug af denne ekstra bro, samtidig med at enhederne kommunikerer på husets WiFi.


Så smartphone og tablet kan fortsat styre Sonos-enhederne, nu bare direkte over det trådløse netværk. 


Det gør også installation og ibrugtagning af Sonos-enheder enklere. Tilslut en smartphone, og giv Sonos-enheden login til husets WiFi, så tager den over derfra.


 


 

Snart vil Sonos-systemet virke helt uden broer og kabler 


 


SonosNet bevares


Sonos forklarer til recordere.dk at de bevarer deres eget mesh-netværk, SonosNet. Altså det trådløse peer-to-peer netværk som Sonos-enhederne selv etablerer parallelt med husets Wi-Fi.


De giver blot mulighed for at Sonos-systemet fremover kan fungere helt uden den fysiske bro og netværkskablerne.


Det vil dog fortsat være muligt at benytte en kablet gateway/bro i et Sonos-system. Eksempelvis i bygninger med dårlig WiFi-dækning. Men det skønnes at de fleste vil kunne undvære den løsning i fremtiden.


Den nye software går i beta-test indenfor få uger. Når den er testet grundigt og meldt klar, så frigives den ud til alle Sonos-brugere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.