Forside Indhold og distribution Musik

Spotify ændrer musikdistribution


 


Når der lyttes på Spotify, så kommer en del af musikken fra andre Spotify-brugere. Men den teknologi vil Spotify nu afvikle.


De fleste Spotify-brugere er næppe bekendt med, at den musik der høres kan komme direkte fra en anden Spotify-bruger.


Spotify er et af verdens største peer-to-peer netværk, hvor der automatisk kan etableres direkte forbindelse imellem 2 brugere. Så hvis bruger A hører et bestemt musiknummer, og bruger B starter afspilning af samme, så kan musikken blive overført direkte fra bruger A til bruger B.


Fidusen ved sådan et system er at det sparer centrale streaming-servere, og det var vigtigt for muligheden for at kunne tilbyde gratis musik til mange, dengang firmaet var i opstartsfasen. Den billige distributionsform betød at de forholdsvist nemt kunne ekspandere mange lande, uden hele tiden at skulle poste flere penge i bagvedliggende server-teknologi.


Men i dag er Spotify blevet stor, og de mener ikke at der længere er behov for dette særlige peer-to-peer netværk. Derfor er de begyndt at udfase det.


“Vi er igang med en gradvis udfasning af ​​vores peer-to-peer teknologi, som hidtil har hjulpet brugerne med nyde deres musik både hurtigt og problemfrit“, fortæller Alison Bonny fra Spotify til TorrentFreak.


Istedet skal de centrale streaming-servere leverere al musikken.


“Vi er nået et stadie, hvor vi kan drive musikdistributionen alene gennem vores voksende antal servere, uden at det går ud over kvaliteten”, slutter Alison Bonny.


Peer-to-peer teknologien har kun været brugt på computere, ikke på mobile enheder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.