Forside Nyheder

Vild Melodi Grand Prix scene afsløret


Video: Den nye scene afrprøves med de forskellige udtryk.


 


Danmarks Radio har løftet sløret for den vilde scene der er bygget op til det internationale Melodi Grand Prix i maj.


Så har produktionsholdet bag det internationale Melodi Grand Prix, Eurovision 2014, afsløret scenen til det store show der løber af stablen over flere dage i begyndelsen af maj.


Scenen er en gigantisk lysende kube, der både kan lukke sig op og i. Rundt om scenen er vand, for at markere Danmark som søfartsnation. Nu hvor Grand Prix også afholdes i det gamle B&W skibsværft på Refshaleøen.


Selve scenen er 35m bred og 20m høj, med en catwalk der går 16 meter ud i lokalet.


Som baggrund har den en gigantisk storskærm. En LED-skærm der er hele 100m lang og 13m høj.


Scenegulvet er nærmest en gigantisk “tablet-skærm”, en 3×13 meter interaktiv LED-flade som reagerer som en touchskærm. Dvs. den registrerer hvor kunsterne træder, og så kan der animeres i gulvet ud fra det.


Kuben er bygget op af 120 kvadratiske moduler og er beklædt med en særlig form for projektionsfolie, som gør det muligt at give kuben flere forskellige udtryk fra gennesigtig til en flade der kan projekteres indhold på.


Tjek videoen ovenfor for demonstrationer af hvad scenen kan, og på videoen herunder fortæller showchef Jan Lagermand Lundme om scenegulvet.


 


 
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.