Forside Nyheder

Apple og Google i patent-forbrødring

 Apple og Google har begravet stridsøksen og vil i stedet arbejde sammen om patent-reformer.


Det meldte de to firmaer ud i weekenden med en pressemeddelelse, der overraskede de fleste.


Helt konkret drejer det sig om en række patentsager, som Apple har haft kørende med Motorola Mobility, som Google købte og siden solgte videre til Lenovo ? dog uden de pågældende patenter.


Dermed var der i princippet lagt i ovnen til patentkrig mellem Apple og Google, men den krig er nu lagt på is. Ud over, at alle retssagerne er blevet droppet har de to firmaer lovet hinanden at arbejde for en reform af det amerikanske patentsystem til fordel for innovationen.


Der er ingen meldinger om, hvordan fredsaftalen er kommet i stand, men det er fristende at forestille sig et møde mellem Tim Cook og Larry Page over en fadøl på en lokal bar mellem Mountain View og Cupertino, der ligger i meget kort afstand fra hinanden.


Den amerikanske forbrødring i Silicon Valley sender dog Samsung ud i kulden. Samsung har i flere omgange forsøgt at få Google ombord i deres retsopgør med Apple, fordi mange af Apples angrebspunkter i virkeligheden handler om Android. Hvordan den nye aftale mellem Apple og Google kommer til at påvirke den sag, vil tiden vise.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.