Forside Nyheder

Er Apple ude efter Beats’ musikstreaming?


Alle de store business-medier i USA og Dr. Dres venner på Twitter har alle bekræftet det: Apple har købt Beats Electronics.


Mange af de førstnævnte har imidlertid forsøgt at svare på, hvad i alverden, Apple vil med Beats. Et af de mere interessante gæt, der går igen hos Bloomberg, Forbes, MarketWatch, CNBC, CNN, Washington Post og mange flere, er at det handler om streaming.


Det synes logisk, at Beats? meget populære musik-streamingtjeneste, der ifølge mange brugere har en overlegen anbefalingsfunktion, kan blive Apples svar på Spotify, WiMP, Slacker, Rdio og hvad de hedder alle sammen. Tallene viser jo med al tydelighed, at downloads er på vej ned og streaming på vej op, som både Bloomberg og MarketWatch skriver.


Måske handler det om Jimmy Iovine


Men som CNET skriver, så kunne Apple uden problemer ? og formentlig meget billigere ? have lavet en iTunes-streamingtjeneste så let som at klø sig i nakken. CNET beskriver, hvordan flere Apple-observatører klør sig i hovedbunden og er helt uforstående overfor købet.


CNET tror dog muligvis det handler om at få Jimmy Iovine ombord, den mangeårige pladeselskabsdirektør, der stiftede Beats sammen med Dr. Dre. Han skal hjælpe med at lægge musikstrategien for Apple fremover, skriver websiten.


James McQuivey fra Forrester Research mener dog, at det kan være et spørgsmål om at iTunes-brandet bare ikke er lige så cool som Beats i den helt unge generation, og at købet derfor er et forsøg på købe sig til coolness.


Hvad tror du er årsagen til købet? Giv lyd i kommentarfeltet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.