Forside Indhold og distribution Musik

Highend 24-bit audio i iOS8 (rygte)


 


Når næste Apple iOS ventes præsenteret i juni, så kan det være med understøttelse for highend HiFi i 24-bit/192 Khz.


Der har tidligere været rygter fremme om, at Apple er ved at bygge iTunes om, så musikken kan hentes ned i en endnu højere kvalitet end i dag. At de sigter mod at kunne levere i 24-bit highend kvalitet.


Læs også: Apple går på 24-bit tabsfri musik


Så derfor er det seneste rygte, om at den næste systemsoftware til Apple-enhederne (iOS8) også vil understøtte 24-bit audio, jo kun en naturlig forlængelse af det. Et rygte der forleden blev omtalt på japanske Macotakara.


Efter sigende kan de nuværende Apple-enheder indenfor iPhone, iPod og iPad ikke afspille hi-res 24-bit audio, og iOS er heller ikke klar til det.


Men de kommende Apple-enheder skulle blive klar til 24-bit HiFi, hvis de mange rygter der peger i den retning da ellers holder vand.


Apple vil ikke være først med 24/192 Khz musik i deres produkter.


Både Samsung og LG har produkter der kan, som Samsung Galaxy Note 3 og LG G2 smartphone; Og mon ikke den kommende LG G3 smartphone, der vises frem senere på måneden, også kan 24-bit lyd. Dertil kommer Sony, der har lavet Walkman-lignende produkter med 24-bit lyd.


Men hvis Apple både får iTunes, og de nye iPhones, iPods og iPads, klar til highend lyd her i år, så vil det være i en helt anden skala med mulighed for at løfte 24-bit audio fra niche- til masse-marked.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.