Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Bound By Flame
En dæmonbesat lejesoldat skal redde verdenen i et klassisk fantasy rollespil.


Bound by Flame er et klassisk rollespil, som foregår i fantasy verden Vertiel.  Man spiller lejesoldaten Vulcan, som er fanget i en desperat kamp imellem både ydre og indre fjender.

Vertiel er et krigshærget land efter at ustoppelige horder af skeleter og andre levende døde har invaderet landet anført af de syv7 Ice Lords, som har fejet al modstand af banen. I et desperat forsøg på at stoppe de levende døde, forsøger en gruppe af troldmænd og præster at gennemføre et ritual, som en gang for alle skal stoppe plagen.

Du og dine frænder i The Freeborn Blades(et kompagni af lejesoldater), bliver hyret til at beskytte dem imens ritualet er undervejs. Desværre går det hele frygteligt galt og Vulcan bliver besat af en dæmon, som dog giver ham nye og magtfulde kræfter.

Historien er delvist hørt før og selve fortællingen af denne er mindre godt præsenteret og føles til tider enormt langtrukkent.  Cutscenerne er under middel instrueret og det hele føles meget opstillet. Grafikken er samtidig ikke specielt imponerende og det ligner mest af alt noget fra en tidlig PS3 tid.
Ikke meget nyt under solen


Selvom spillet er bygget op som et klassisk rollespil, så vælger man ikke umiddelbart en bestemt rolle, men derimod fra tre forskellige evne- og skillstræer. 

Fra den klassiske kriger, som elsker nærkamp og mestre tohåndssværdet, til rangeren som nedkæmper fjenderne fra afstand og til sidst magikeren, som ved brug af kraftfuld ildmagi kan kaste fireballs og fremmane ild-minions, som kæmper for ham.

Man kan vælge at specialisere sig i et evnetræ og dermed blive rigtig god til en ting, eller man kan tage en mere alsidig indstilling og sammensætte sin figur ved brug af alle 3 evnetræer.


  


Man kan selvfølgelig også selv lave sine egne potions, pile og fælder etc. med materiale, som man finder på sin vej.
 
Styringen af Vulcan fungerer udmærket, selvom jeg nogle gange savnede lidt mere tempo og skarphed i hans reaktioner især i kamp.

Kampene blev også lidt ensformige, da man groft sagt skiftevis parerer, angriber med et kraftfuld enkeltangreb eller et sving, som skader flere fjender, krydret med et enkelt magisk angreb eller to.

Der er dog fine elementer i kampene, såsom at man hurtigt kan placere en fælde eller skyde med sin mini armbryst, men personligt løb jeg hurtigt tør for begge dele og så var det tilbage til skiftevis at parere og angribe.

Der er dog rig mulighed for at tilpasse sine kampmenuer og hurtig valg i stor stil, så man kan personliggøre det.

En udmærket ting er også, at man undervejs i spillet får følgeskab af forskellige personer, som man kan bede om at udfylde de roller, som du måske mangler i kamp. Hvis man fx selv elsker at stå i forreste linje og uddele tæsk, så kan man fordel bede magikeren om at holde sig i baggrunden og kaste sine formularer o.s.v


 


Konklusion:

Bound by Flame er et ganske udmærket rollespil, som dog ikke helt kan bide skeer med de store RPG-spil, såsom Dragon Age og The Elder Scrolls. Det er en ganske ordinær historie og en grafik, som ikke lever op til hvad man kunne forvente på en PS4.


Når det er sagt, så blev jeg ganske godt underholdt og selvom spillet umiddelbart ikke indeholder meget nyt, så har det mere dybde end man umiddelbart skulle tro.
 


Karakter: 6/10
Nedenfor er et groft sammensat klip fra spillets første del, som kan give et lille indblik i spillet, grafikken, menuerne og lidt af historien.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.