Forside Nyheder

TV-distributører narrer dig: HbbTV er ikke svært


I distributionsleddet er DR HbbTV ikke andet end et link til en hjemmeside og et lille script der tilgår den.


 


Når kabel-tv distributører ikke videresender HbbTV, så handler det ikke om teknik. HbbTV er ganske enkelt at distribuere.


HbbTV er Danmarks Radios eget Smart TV, der sendes ud som en del af tv-signalerne.


Men når Danmarks Radio på mandag går i luften med deres nye streaming-portal på nettet, smartphone, tablet og HbbTV, så vil flere tv-kunder være afskåret fra at se med.


Men sådan behøvede det ikke at være. HbbTV er nemlig ikke noget der er svært at distribuere, og det fylder praktisk talt ingenting i tv-signalerne.


Recordere.dk har kigget ind i det digitale tv-signal fra DR, for at se hvad HbbTV består af i distributionsleddet og det er:  • Grafikken til det lille skilt, der på skærmen signallerer at kanalen
    har HbbTV, og noget kode til at vise det.
  • Et script (billedet ovenfor) som TV’et benytter til at tilgå HbbTV.
  • Et link til den side ude på internettet, hvor TV’et finder DR HbbTV.

Der er ingen video, audio eller andet der fylder op. Kun disse få informationer som TV’et skal bruge, for selv at tilgå HbbTV ude på nettet.


Så når TV-distributører, der distribuerer DRs tv-kanaler via digitalt kabel-tv, undskylder sig med at deres forberedelsestid på mange måneder slet ikke var nok til at nå at blive klar, så omgår de sandheden.


At distribuere HbbTV kræver måske noget ekstra teknik hos tv-distributørene, men teknisk set er det ikke sværere at distribuere HbbTV end f.eks. at åbne en ny tv-kanal.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.