Forside Nyheder

Amerikansk domstol: Ulovligt at tracke smartphone-positioner


Når alle fra smartphone-producenter til teleselskaber sporer din lokation, kan det være ulovligt.


I hvert fald i USA, hvor en ny dom har fastslået, at man skal have en dommerkendelse for at registrere en mobilejers placering i landskabet. Alt andet er simpelthen forfatningsstridigt.


Afgørelsen er kommet i forbindelse med noget nærmest urelateret. Efter at have begået en stribe bevæbnede røverier i Miami blev Quartavius Davis dømt til 162 år i spjældet. Men i appelsagen kom det frem, at politiet havde anvendt lokationsdata fra hans mobiltelefon som beviser uden at have en dommerkendelse.


Domstolen gik dog endnu videre end til at kalde dette for en forseelse foretaget af politiet. I stedet blev det afgjort, at det slet ikke var lovligt for Davis? teleudbyder at registrere, hvor han havde bevæget sig.


Den slags kræver en dommerkendelse, hvis under den almindelige forventning til privatlivets fred, mener domstolen.


Hvis dommen får lov at danne præcedens, kan det ikke bare få betydning for det globale teleområde, men vil også gøre livet noget mere surt for mobilselskaber verden over, da de bl.a. bruger disse data til at måle masternes effektivitet.


Du kan læse dommen HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.