Forside Nyheder

Android L bliver en stor overhaling


 


Der sker store forandringer i Android med den næste udgave, der hedder L.


Faktisk er det ifølge Google den største Android-release nogensinde. Her er noget af det, den kommer til at indeholde.


Først og fremmest sker der ting i brugerinterfacet. Google annoncerede i dag på udviklerkonferencen Google I/O, at de har indført noget, de kalder Material Design.


Det er et skridt i den modsatte retning end Apple og Microsoft har gået, hvor interfacet er blevet fladere. Google vil indføre skygger og laginddeling, sådan at elementerne på skærmen ser mere ?materielle? ud.


Det samme forsøg på at blive mere fysisk og virkelighedsnær er indført i animationer og klik-reaktioner. Det hele bliver en anelse mere tredimensionelt ? en trend vi også ser hos Amazons ny Firephone.


 


Multitasking light


Laginddelingen er dog interessant. For dem, der har en LG- eller Samsung-telefon, er det en bekendt oplevelse, når f.eks. en SMS dukker op hen over noget, man lige er i gang med at lave, og at man kan svare på den i dens eget vindue, og derefter gå tilbage til ens forehavende. Denne slags multitasking light bliver nu standard i Android.


En anden cool feature i Android L er Personal Unlocking. Android kan med denne funktion tjekke, f.eks. hvor du befinder dig eller om du har en bluetooth enhed koblet til telefonen, som den ved er din. Hvis disse ting eller noget lignende kan verificeres, låser Android automatisk op, når du åbner telefonen. Ellers bliver du bedt om at indtaste låsekoden.


Notifikations-rullegardinet kommer nu til i højere grad at ligne Google Now-kort, der samtidig er integreret i gardinet. Når du går ind og ser dine senest brugte apps, får du ikke bare apps?ne at se.


Du kan også se dine nyligt åbnede dokumenter eller websites. Og med App Indexing, som Google annoncerede i efteråret, kan du også blive mindet om, hvad du har foretaget dig i app?en. Det smarte ved dette er, når du søger i Google fra Android. Så vil app-indexeren blande ting fra selve app?en ind i dine søgeresultater.


Hvis du f.eks. søger på en restaurant, kan en app med restaurantbookinger dukke op med dens informationer om restauranten i søgeresultaterne ? hvis du altså har app?en installeret.


 


Bedre grafik


Derudover har Google arbejdet hårdt på at forbedre grafikafviklingen i Android, sådan at Google kunne demonstrere en demo, der kørte på Unreal 4s engine?på et TV med Android ombord. PC-grafik i Android.


Derudover har Google givet nye analyseværktøjer til batterilevetiden, sådan at denne kan blive forbedret og har integreret nye sikkerheds-initiativer. De sidstnævnte omfatter sikkerheds-patches, der skubbes ud gennem Play, men også virusscanning af apps, der ikke kommer fra Play. Du vil også kunne factory-resette en telefon via remote, og nye ?Universal Data Controls? skal give flere muligheder for at sætte sine privatlivsindstillinger.


L kommer senere på året, men udvikler har adgang til en preview allerede nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.