Forside Nyheder

Android TV kommer senere i år


 


Android TV er Xbox One TV light. Og det med ?light? er måske ikke så dumt.


Det fik verden at se, da Android TV blev endeligt annonceret ved Google I/O, der begyndte onsdag.


Udseendemæssigt minder interfacet mest om AppleTV-interfacet. Men funktionaliteten er mere som en Xbox One. På samme måde som Xbox-platformen, består Android TV af en række underholdnings-tilbud inklusive spil, muligheden for at installere apps og søgning på tværs af det hele.


På samme måde som Xbox One integreres live-TV med softwaren, sådan at platformen kan bruges som EPG. Og på samme måde som Xbox kan du bruge stemmekommandoer til at styre det hele med.


 


Android TV har fordele


Men Google har en del fordele med Android TV frem for Xbox One. For det første bruger du din Android-smartphone til at styre det hele med. Modsat Xbox One, giver du talekommandoer via telefonen, hvilket betyder at man slipper for bøvlet med at få Kinect til at høre (og forstå), hvad man siger.


Ligeledes skal man ikke ud og købe en ekstern fjernbetjening ? det har man en app på sin telefon eller tablet til. Eller et af de nye Android Wear-smarture.


  


Og så er der apps?ne. Hvor udvalget af apps til Xbox One stadig er begrænset, ser det ud som om, Android TV kommer til at lancere med et langt større udvalg.


F.eks. spottede vi Plex-logoet blandt apps?ne på skærmen under Googles demonstration af Android TV. Når det kan lade sig gøre, er det fordi Android TV ligger tilstrækkeligt tæt på Android til at en konvertering er ultranem ? og der findes jo bekendt en app til Android eller to.


Man kommer heller ikke uden om, at Google kan det med søgning. Hvor man kan søge (med stemmen) på tværs af apps efter indhold på Xbox One, udvider Google dette.


Ud over at kunne finde indhold, kan du også finde information. Du kan søge på en skuespillers navn, hvorefter du ikke bare får informationer om skuespilleren, men også et udvalg af de produktioner, skuespilleren har været med i ? som du så kan starte direkte fra Google Play.


 


Kommer senere i år


Og endelig behøver du ikke købe en ekstern box med Android TV ? det hele kan bygges ind i TV?et. Hvis du gerne vil spille, skal der bare kobles en game controller til, eller du kan spille via en Android-enhed. Det sidste kan også gøres som multiplayer.


En helt anden fordel ved Android TV er, at platformen giver fuld understøttelse af Google Cast ? det er altså som at have en Chromecast bygget ind i TV?et, og man vil med tiden kunne mirror-caste hvad som helst fra en hvilken som helst Android-enhed.


Til at starte med kommer vi til at se Android TV-modeller fra TP Vision, Sharp og Sony, samt i eksterne bokse fra ASUS og RAZR. De første skulle dukke op allerede senere i år. Vi håber at kunne bringe en hands-on senere.


 


Se også


Hands on med Android TV

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.