Forside Nyheder

Chromecast går en spændende tid i møde


 


Chromecast er bare en del af et voksende økosystem.


Det fortalte Google, da de åbnede deres udvikler-konference, Google I/O onsdag.


Der blev præsenteret en hel del nyheder omkring den lille HDMI-nøgle, den mest populære af dem var nok, at der inden længe bliver åbnet op for mirroring via Chromecast. På sigt bliver det for alle Android-enheder, men indtil videre er det primært for (sjovt nok sidste års) topmodeller fra LG, HTC og Samsung.


Men Cast-økosystemet skal udvikles, så man kan caste på tværs af alt, fortæller Google. Mængden af apps til Chromecast øges hurtigere og hurtigere, og lige nu er der ifølge Google solgt flere Chromecast-enheder end alle andre streaming-enheder til sammen.


Fordi der efterhånden er så mange apps til Chromecast, er næste skridt for Google at iværksætte nogle anbefalingsmekanismer, som vi skulle se mere til senere på året.


 


Kunst på skærmen


En anden sjov feature, der er på vej gør det muligt at caste fra en vens Android-enhed til Chromecast uden at han eller hun befinder sig på det samme wifi-netværk. I stedet sker det hele via skyen og vennens adgang via mobilnetværket. Hvis ikke Chromecast via skyen kan verificere, at vennen f.eks. sidder i din stue og ikke er en hacker, bliver vedkommende bare bedt om at indtaste en pinkode, der vises på skærmen.


Endelig kommer der nu en funktion til Chromecast, der henter billeder fra dit Google-drev, eller kunst fra nogle af de største museer i verden og smider dem op på dit TV, når du ikke bruger det. Denne nye pauseskærms-funktion hedder Backdrop og kan også vise nyhedsoverskrifter eller satellitbilleder fra Google Maps.


Det hele skulle blive tilgængeligt senere på året.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.