Forside Nyheder

Hands-on med Android TV


 


Under Google I/O fik Recordere mulighed for en kort demo og hands-on med Android TV, og opdagede et par småting, der gør systemet en anelse mere spændende.


Selve den øverste række af underholdningstilbud viser sig nemlig at kunne mere end Recorderes udsendte havde regnet med. Den er ikke bare en række underholdningstilbud baseret på f.eks. de nyeste film eller tv-udsendelser. Den er heller ikke bare en anbefalet liste af tilbud baseret på dine tidligere valg, Amazon-style.


Nej, Google anvender al den viden, de har indsamlet om dig, til at anbefale dig ting.


Det betyder, at hvis du har nævnt et TED-foredrag i en email via Gmail, kan en relateret video sagtens dukke op som noget af det første du ser. Eller hvis du har lyttet til en musikkunstner på Google Music, kan en koncertvideo med den kunstner også dukke op. Og så videre. 


 


 

Apps-oversigten på Android TV. Foto: recordere.dk 

Sådan kan man zappe rundt i kanalerne på Android TV. Foto: recordere.dk 

En side-oversigt er en anden variation af EPG’en. Foto: recordere.dk 


 


Fuld Android


Et andet interessant aspekt er at det ikke bare er en TV-fokuseret version af Android, der er ombord. Det er en FULD Android. Det betyder ikke bare, at de fleste Android-apps kan køre på den, og at vi kan vente nogle spændende TV-apps fra det store udviklerunivers, der er centreret om Android.


Det betyder også, at man kan kombinere forskellige ting med sit TV-forbrug.


Da jeg spurgte Google-medarbejderen, der gav os demonstrationen, om man også kunne streame video fra sit Google Drive-drev, kiggede han nærmest hovedrystende på mig, og da opdagede jeg, at jeg jo havde stillet et meget dumt spørgsmål. Hvis ikke det allerede virker nu, vil nogen formentlig opfinde den app i løbet af de første ti sekunder efter Android TV er kommet på butikshylderne.


Der er ikke så meget at sige om selve interfacet og betjeningen af det. Det ser nydeligt ud, og anvendelsen af Googles nye Material Design hjælper til med at gøre tingene overskuelige.


Betjeningen er meget lig Apple TVs betjening, men der er flere muligheder for at styre Android TV. Jeg prøvede med en app på en Android-telefon, og det fungerede upåklageligt.


Der var ikke mulighed for at teste det med et Android Wear-ur, men til gengæld prøvede vi stemmefunktionen, der også fungerede ret fint.  


 


 

Rækken af anbefalinger fra en anden vinkel. Læg mærke til, hvordan The Walking Dead “popper ud”. Det er Googles ‘Material Design’, som bliver gennemgående på alle deres platforme. Foto: recordere.dk 

Spillene er delt op efter, om man kan spille dem med gamepad eller ej. Foto: recordere.dk 

Information om programmet kommer i toppen af skærmen. Foto: recordere.dk 

Apps og spil. Foto: recordere.dk 


 


Mats Mekerlson


En søgning på film med Mads Mikkelsen gav os fine søgeresultater, hvor både Casino Royale og TV-serien Hannibal dukkede op.


Men det krævede, at vi udtalte mandens navn “Mats Mekerlson” med amerikansk kartoffel-i-mund-accent, før det virkede. Man kan håbe på, at Google i lighed med Apple snart begynder at kigge nærmere på de skandinaviske sprog.


Men alt i alt virker Android TV som en virkelig spændende platform, der allerede på dette tidlige stadie har brugervenligheden helt i orden.


Det kræver naturligvis en rigtig test at afgøre den endelige kvalitet, men som det ser ud nu -og det store app-udvalg taget i betragtning – har Google måske endelig knækket den kode, GoogleTV ikke kunne knække.


 


 

App’en man bruger som fjernbetjening. Foto: recordere.dk 

Sådan ser indstillingerne ud. Foto: recordere.dk 

Foto: recordere.dkFoto: recordere.dk


 
Foto: recordere.dk


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.