Forside Nyheder

Hands-on med Android Wear og Moto360


Den er god nok – det ER computergrafik på en rund skærm. Men det ser realistisk ud. (Foto: Recordere.dk)


 


Android Wear var et af hovedattraktionerne ved årets Google I/O. 


De tre ure, der blev vist frem var LGs G Watch, Samsungs Gear Live og Motorolas Moto360. Den sidste ser lige så godt ud i virkeligheden som de billeder, der er lagt ud til offentligt skue – se billederne her i artiklen. Uret er lidt større og tykkere, end man regner med, men det er ubetinget det flotteste smartur, der er annonceret p.t. – også i sortmetal (se billede nedenfor). Motorola skal dog nok skynde sig med at få uret på gaden her i løbet af sommeren, for ellers er der gode chancer for at Apples iWatch får bedre fat i de design-orienterede.


Det, at skærmen går helt ud til metalkanten på uret virker som en lille detalje, men det er det ikke. De fleste af os er vant til at der er en lille ramme i sort, nærmest uanset hvilken display-båret gadget, vi har med at gøre. Moto360 giver et indblik i, hvordan en fremtid, hvor smartphone-skærme går helt til kant, vil blive. Når der er tale om et ur, er det med til at give illusionen af, at der er tale en rigtig urskive, hvilket er grunden til at Moto360 ligner et rigtigt ur, når der ikke er nogle notifikationer på skærmen.


 


LG og Samsung er mere konservative


Jeg havde været en anelse nervøs for, at det ville virke mere akavet at stryge frem og tilbage på en rund skærm i forhold til en firkantet, men det var slet ikke noget problem. Man kom nærmest til at tænke på, hvorfor computerskærme ikke har været runde siden de tidlige tressere.


LGs G Watch er til sammenligning noget mere diskret og anonymt, og fylder mindre. Samsungs Gear Live stikker lidt mere ud, da det er en smule bredere og har børstet aluminiumslook. Fordi selve urkassen indeholder nogle bredere holdere til remmen, der bøjer en anelse nedad, virker Gear Live, som om det er tykkere end G Watch. Men G Watch er faktisk lige under en millimeter tykkere, så sådan kan specifikationer blive omgået af optiske illusioner.


Ingen af urene kunne tages udenfor, så det var ikke muligt at afgøre, hvor gode, skærmene var i direkte sollys. Vi har dog fået et LG G Watch med hjem, så der kommer muligvis en mere gennemgående test af dette ur senere.


 


I brug


Selve brugen af Android Wear er ret cool. Det virker som den absolut mest avancerede smartur-platform indtil nu, fordi skærmen er i farver og viser tekst og notifikationer som var det på en smartphone-skærm – bare mindre. Hvis du kan forestille dig Google Now køre på en skærm i smartphone-kvalitet på en Nokia 3310, er det ikke helt langt fra. Skærmen er tilstrækkelig responsiv, uden at man føler det som om, telefonen kan begynde at lave lommeopkald (manchetopkald?) lige pludselig.


Det var småt med apps, kun Googles egne var oppe at køre ved vores hands-on, hvilket efterlod det indtryk, at Pebble kan langt mere. Men det er bare indtil apps’ne for alvor begynder at dukke op. Så at dømme ud fra den korte hands-on, har Android Wear smarturs-førertrøjen på lige nu.


 

Foto: recordere.dk


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.