Forside Indhold og distribution Film

Kan IMAX give 3D et comeback?


 


Tilstrømningen til 3D-film i bifferne er dalende i USA og Europa, men det kan være, at 3D-oplevelsen har lidt liv i sig endnu.


Står det til IMAX, skal filmmagerne nemlig snart begynde at optage hele 3D-film med et nyt filmkamera, der ikke bare er i det store 1.9:1-format, men også har to gigantiske sensorer ombord, der kan optage i ?native? 3D. De to sensorer er begge lavet i full frame efter 65mm-filmstørrelsen, og har en 4K-opløsning.


Kameraet er lettere og mindre at have med at gøre end de kameraer, der typisk anvendes til den slags. Det har blandt andet fået Michael Bay til at bruge kameraet til den næste Transformers-film, der har undertitlen ?Age of Instinction?.


Den forventes at blive et årets store sommer-blockbustere, og vil være første gang, man kan se resultatet af kameraet i aktion. Billedet ovenfor viser Michael Bay og hans fotograf i færd med at  bruge kameraet under filmens optagelse.


Det kræver naturligvis en tur til London eller Berlin, hvis man som dansker vil opleve filmen i dets rette format, inden den rammer hjemmebiografen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.