Forside Nyheder

3D-hologrammer er tættere på virkeligheden


 


Er det endelig lykkedes at lave hologrammer, der svæver i det tomme rum?


Det ser i hvert fald ud som om en ny kunstinstallation lavet af Chris Helson og Sarah Jackets er meget tæt på. De to kunstnere har lavet en videoinstallation, bestående af 3D-videoobjekter, der synes at svæve uden at blive projiceret på noget.


Installationen kan ses i Edinburgh i Skotland i august måned, og hedder naturligvis ?Help Me Obi? efter den klassiske scene i Star Wars Episode IV, hvor prinsesse Leia trygler om hjælp via netop sådan et hologram.


Objekterne det bliver vist frem, er en baby og NASAs Voyager 1-rumfartøj. De to kunstnere er ikke meget for at afsløre, hvordan de har lavet hologrammet, fordi de i øjeblikket er ved at tage patent på metoden.


Indtil videre har alle forsøg på at projicere noget i den rene luft brugt en eller anden form for halvt usynligt lærred, da det er ret svært at projicere på noget, som ikke er der.


Men måske har de mere ingeniør-agtige blandt Recorderes læsere en idé om, hvordan det er lykkedes?


Kig engang på videoen HER, og giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.