Forside Nyheder

De nye trådløse highend-højttalere fra Dynaudio er ankommet til test


 


Vi tester på den nye generation af trådløse højttalere fra Dynaudio, og har både Xeo 4 og Xeo 6 stående. Hvad vil du gerne vide?


Dynaudio Xeo 4 og Xeo 6 er næste generation af trådløse highend højttalere fra den danske højttalerfabrik. Med nye sender/modtagere til trådløs lyd, også til brug sammen med andre højttalere.


De første trådløse højttalere fra Dynaudio blev lanceret i januar 2012. Der var tale om et multirum system til stereo, hvor lyden overføres i lossless 16-bit/48 KHz (svarende til CD-kvalitet).


De nye Xeo-højttalere byder ifølge Dynaudio på forbedret DSP, nye forstærkere og en mere avanceret sound-tuning.


Et “begyndersæt” med Xeo består af et sæt højttalere (stereo) og en hub hvor kilderne tilsluttes. Hub’en placeres ved kilden, og overføren lyden trådløst til højttalerne.


Der er mulighed for 3 separate zoner kaldet Zone Red, Green og Blue. Hver zone kan afspille med forskellige kilder og lydniveauer.


 


  


 

Ny Xeo Hub 


 


Xeo Hub, Extender og Link


Den nye Xeo Hub tager inputs fra analog styreo (minijack), line in (RCA), digital optisk, digital coax samt USB.


Derudover lancerer Dynaudio to nye hub-produkter: Xeo Extender og Xeo Link.


Afstanden imellem Xeo Hub og højttalerne kan være op til 50m. Men er det ikke nok, så kan Xeo Extender bruges til at forlænge det trådløse signal, og dermed øge afstanden imellem kilderne og de enkelte højttalersæt i multirum.


Xeo Link er en modtager for de trådløse signaler, til andre højttalere og anlæg. Den kan modtage de trådløse HiFi-signaler og sende dem ud via analog eller digital line out til andre aktive højttalere eller stereoanlæg.


Så en Xeo Hub og en Xeo Link kan benyttes som trådløs overførsel i hjemmet, også til andet end Dynaudio højttalere.


Selve Hub’en tager inputs fra kilder med HD-lyd, op til 24-bit/96 Khz. Selve den trådløse overførsel er dog fortsat 16 Bit/48 Khz i Dynaudios system.


Ethernet-porten er til software-opdateringer, men den ventes på sigt at kunne tages i brug til andet (som en remote app på smartphone og tablet).


 


 


 


  Dynaudio Xeo 6 gulvhøjttaler


 


 


Dynaudio Xeo 4 og 6


De nye Xeo 4 og 6 erstatter Xeo 3 og 5.


Xeo 4 er den nye højttaler i “reol-klassen” mens Xeo 6 er den nye gulvhøjttaler.


En nyhed er mulighed for at vælge forskellig equalizing afhængig af højttalernes placering i rummet. Der er valg imellem EQ for hhv. fritstående, nær et hjørne og nær en væg.


En anden nyhed er at der nu er kontroller for on/off og lydstyrke ude på selve højttalerne, så de kan betjenes uden fjernbetjening også.


Begge leveres i sort og hvid finish.


 


  


  


 


Pris og tilgængelighed


Dette er de forventede danske priser:  • Dynaudio Xeo 4 sæt (u/Hub), kr. 12.999,-
  • Xeo 6 sæt (u/Hub), kr. 22.999,-
  • Xeo Hub, kr. 1.999,-
  • Xeo Link, kr. 1.499,-
  • Xeo Extender, kr. 1.499,-

De vil være tilgængelige her fra juli måned.


 


 Dynaudio Xeo 4


 


 


Test af højttalerne


Vi har både Dynaudio Xeo 4 og Xeo 6 til test nu.


Hvad vil du gerne vide?


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.