Forside Nyheder

Digitalt salg af musik styrtdykker stadig


Digitalt salg af musik styrtdykker stadig


Med introduktionen af streamingtjenester fortsætter salget af digitale album med at styrtdykke. Det seneste halvår er faldet hele 10 procent.


Tallene fra Nielsen Soundscan stammer fra et sporingssystem man bruger i USA og Canada, og i denne uge kom den halvårlige rapport, der viser at pilen stadig peger ned af.Salg af fysiske og digitale kopier er sammenlagt faldet 15%


Kun ét enkelt album, kan fremvise et salg over 1 mio. kopier. Det er soundtracket til Disneys “Frozen”, der solgte hele 2.7 mio. downloads. Og Pharrell er den eneste der kan være “Happy”, fordi hans single af samme navn blev købt og downloaded 5.6 mio. gange i første halvår 2014.


Tager man salget for både fysiske og digitale kopier, er tallene endnu mere deprimerende, da nedgangen så er hele 15% for album og 13% for singler. Dette er også direkte årsag til forretninger som TP Musik måtte dreje nøglerne om i foråret.


Kilde: ArsTechnica.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.