Forside Nyheder

Dobbelt succes for danske iværksættere på Kickstarter


Vindmåleren sættes i hovedtelefon-stikket på smartphone eller tablet (modelfoto).


 


På under 2 uger har en nyt dansk produkt nået målet for indsamling af penge. Vaavud vindmåler version 2 er godt på vej.


De danske iværksættere fra Vaavud har succes med deres vindmåler-produkter. Det tog under 2 uger at nå målet for finansiering af produktionen af den næste generation på crowd-funding på portalen Kickstarter, og de har stadig en måned tilbage at samle penge ind i.


Første udgave opnåede også støtte igennem Kickstarter, og den solgte 30.000 eksemplarer verden over. Nu gør de danske iværksættere så klar til endnu et eventyr, med en ny udgave af produktet.


“Efter at have modtaget virkelig god feedback på vores første Kickstarter kampagne, og med mere end 30.000 solgte enheder i mere end 100 lande, vidste vi, at vi også var nødt til at lancere vores anden generation af vindmåleren på Kickstarter.com”, fortæller Thomas Helms, CEO og medstifter af Vaavud.


Den nye generation er verdens første håndholdte vindmåler, som måler både vindretning og vindhastighed. Lige til at bruge sammen med en smartphone eller tablet. Den monteres i hovedtelefon-stikket, og derfra leveres data til en app.


Enheden har en asymmetrisk rotor, og en sensor der foretager 40.000 målinger per sekund, som trækker strøm fra din smartphones høretelefonindgang. Rotorens design gør, at den accelererer præcis, når vinden rammer den største overflade for derefter at decelerere igen. Den kan måle selv de mindste variationer i hastighed og ved at sammenligne punktet med maksimal hastighed med kompasretningen kan vindretningen beregnes.


Der findes apps til Android og Apple iOS, og de indsamlede data kan deles med Vaavud-brugere verden over. App’en giver både real-time grafer, og et overblik over gennemsnitlig, aktuel og maksimal vindhastighed.


Se mere på Kickstarter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.