Forside Nyheder

Google leger kispus med EU


 


Retten til at blive glemt på Google er givet, men det lader til at Google leger kispus med EU nu.


Tilbage i maj måned 2014 gik EU-retten Google imod, og søgegiganten blev beordret til at europæiske borgere har retten til at blive glemt på Google.


Forespørgsler skal dog godkendes, men til dato er ca. halvdelen af de 90.000 ønsker om at blive slettet fra Google efterlevet.


MEN, for der er et men. Google tolker angiveligt rettens afgørelse anderledes end det EU havde forventet, for Reuters beretter nu om en opstået tvist.


Det viser sig nemlig at Google godt nok skjuler de ekskluderede søgeresultater i de lokale søgesider indenfor EU, men viser dem andre steder i verden.


Så Google leger kispus med EU. For hvor et søgeresultat eksempelvis kan skjule “de glemte EU-borgerne” på google.dk, så vises de stadig på den internationale google.com, som alle EU-borgere også kan tilgå.


Google har derfor, sammen med Microsoft og Yahoo der også driver søgemaskiner, været indkaldt til et nyt møde i EU, med det formål at klarlægge de regler hvormed søgemaskinerne skal skjule personer i søgninger.


Det ventes at EU præciserer deres krav til september, og så bliver det interessant om det får nogen reel effekt i forhold til EU-borgernes muligheder for – i praksis – at blive glemt på nettet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.