Forside Nyheder

Hvis iPhone var et firma….


Omsætning i 2. kvartal 2014 (i milliarder kroner). Kilde Slate


 


Hvis iPhone var et firma, ville de sælge bedre end McDonalds og Coca-Cola – tilsammen.


I sidste uge kom Apples seneste kvartalsregnskab, og det viste et salg på 35,2 mio. iPhones. Det er i det bløde mellemfelt, analytikere havde gerne set det tættere på 40 mio. for verdens mest populære telefon-serie.


Men der er jo en ny iPhone på vej, eller nok nærmere to forskellige, hvis de mange rygter om hhv. en større og en meget større model ender med at blive til sandhed.


Jordan Weissmann fra bloggen Slate, der skriver om erhverv og økonomi, har leget lidt med Apples salgstal og sat dem i perspektiv ved at sammenligne med hele firmaer.


Hvis iPhone var et firma, ville det eksempelvis omsætte for mere end McDonalds og Coca-Cola gør tilsammen.


Google og eBay tilsammen ville lige nøjagtig kunne slå iPhone på salg, mens handelsgiganten Amazon ville kunne tangere iPhone-firmaet.


Af andre sammenligninger kommer han med at iPad, som skuffende gik tilbage til 13,3 mio. enheder i seneste kvartal, fortsat omsætter for mere ind end Facebook, Twitter, Yahoo, Groupon og Tesla tilsammen.


iPod, hvis salg nu er reduceret til under 3 mio. i kvartalet, efterhånden som smartphones overtager opgaven med musik på farten, er fortsat 77% større end Twitter.

Annonce:
Forrige artikelComic-Con: Microsoft viste Halo-serietrailer frem
Næste artikelApple bruger lige nu flere penge på udvikling, end før første iPhone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.