Forside Nyheder

Microsofts smartur er kompatibelt med WP, iOS og Android


Det er ikke kun iWatch, der bliver lavet mockups af på nettet. Her er et amatør-bud på et Windows-ur.


Microsoft er på vej med et smartur, der har et kraftigt fitness-fokus og kan noget ingen af de andre kan.


Smarture er typisk lavet for at passe ind i et enkelt økosystem, med Pebble som et af de få eksempler på det modsatte. Android Wear virker ikke med iOS eller Windows Phone, Samsungs Gear-ure (minus det nye Live) kører kun med Samsung-telefoner, og Apples iWatch vil formentlig kun køre med Apple-produkter.


Sådan bliver det imidlertid ikke med Microsofts smartur. Den kommer til at kunne køre på Windows Phone, men også på iOS og Android. Det siger de kilder, som den normalt ret velinformerede Windows-blogger Paul Thurrott har talt med. Han mener også at vide, at uret bliver annonceret og lanceret i fjerde kvartal i år til en pris, der ligger omkring den samme som Samsungs Gear-ure, altså lige over 2.000 kroner.


Nogle medier, herunder Engadget og The Verge, nægter dog at kalde det for et smartur. De vil hellere kalde det en fitness-tracker, selvom det både kan vise klokken og notifikationer ligesom alle andre smarture. Det rygtes dog, at der vil være 11 sensorer ombord på uret, hvilket er omkring det samme som forventes at komme ombord i iWatch, der også har et klart fitness-fokus.


Microsoft har selv et fitness-økosystem i form af Bing Health & Fitness og Healthvault, som de mange sensorer formentlig vil spille godt sammen med, ud over de kompatible tredjeparts-apps.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.