Forside Indhold og distribution Film

Over 3000 streaming-tjenester i EU

 
Antal streaming-tjenester i Europa. Kilde: European Audiovisual Observatory


 


Tælles antal VOD (video on demand) tjenester i EU op, så nåede vi i år op over 3000.


3.088 streaming-tjenester der leverer VOD = Video on Demand og SVOD (Subscribtion VOD) som Netflix m.fl. Så mange video-tjenester var der indenfor EU opgjort per februar i år.


Det er forskere fra European Audiovisual Observatory, under EU, der står for rapporten og optællingen, der udover filmtjenester også tæller arkiv-tv (catch up) o.lign. Altså alle streaming-tjenester, hvor der kan hentes video ud.


I alt fandt de 1.104 arkiv-tjenester (catch up) og 711 åbne streaming-tjenester (som DR TV) og 409 film-tjenester. Udbydere indenfor erotik og porno indgår ikke i undersøgelsen.


De store lande trækker forrest, med Storbritanien som topscorer med 682 streaming-tjenester efterfulgt af Frankrig med 434 og Tyskland med 330.


Dette er de lokale EU-tjenester, dertil kommer de amerikanske der opererer i EU-lande også. Dem blev der talt i alt 223 af.


De fleste udbydere af streaming video i Europa er teleselskaberne efterfulgt af TV- og medievirksomheder som Bonnier Group, BBC pg ProSiebenSat.1.


Blandt de amerikanske udbydere mødes navne som Walt Disney Company, 21st Century Fox, Netflix, Amazon or Google.


I Danmark fandt de sammenlagt 50 streaming-tjenester, som det fremgår af grafen ovenfor.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.