Forside Nyheder

Spilanmeldelse: UFC (PS4)


 


UFC ser blændende ud, men fejler desværre på et par afgørende punkter.


Vold med vold på


Skulle det været gået din næse forbi hvad Ultimate Fighting er, så taler vi – temmelig voldelig sport, hvor diverse kampsporter blandes i, hvad der for mange nok vil opfattes som organiseret vold. Kampene foregår i et bur og der er, om end få, rent faktisk regler for hvad man må og ikke må.


En så rå og brutal sport er jo ren guf for spilmagerne, hvorfor EA har forsøgt at digitalisere sporten ned til mindste detalje. Spark, slag, kast, brydegreb og knockouts er alle gengivet virkelig lækkert. UFC er på niveau med 2k sports Basketserie, hvad angår animationer og detaljegrad. Sved og blod, der hagler mod kanvassen, muskler der bevæger sig, forpinte ansigtsudtryk og vilde tilskuere – alt det nagler UFC rigtig godt. EA har altid været gode til at bygge steming og det lykkes også her.


 Billede: Jo, man kan faktisk spille som Bruce Lee i UFC


 


Omfangsrigt og forvirrende gameplay


UFC byder på et virvar af muligheder og i EA´s forsøg at bringe alt fra sporten med i spillet, har det kostet på overskueligheden. Spark og slag ændres af vejen du peger analogpindene, gulvkamp tager skulderknapper, analogpinde og en form for quicktime events i brug og greb, albuer og specielangreb har yderligere knapkombier. Da EA lavede deres Fight Night boksespil, naglede de den synes jeg, men med UFC, hvor mange kampsportsformer mødes og slag, spark og gulvkamp skal kombineres, ender det desværre i et stort kaos.


UFC er kort sagt IKKE et spil du bare lige samler op til en hurtig kamp med vennerne. Det kræver tid – lang tid, før du mestrer det og selv til den tid, vil der være situationer hvor spillet ikke reagerer som du forventer.


UFC´s hoveddel er karrieren hvor du skaber din egen UFC fighter. Kreationen af din fighter er sjov og alt fra kropsbygning, tattoos, hår og øjenfarve kan manipuleres efter behag. Herefter bliver karrieredelen dog ret ensformig: Kæmp, optjen point, brug point, træn i hvad der er ret beset bare er en tutorial og kæmp derefter igen. Karrieren kunne og burde have været langt mere fyldig. Foruden karrieren kan du kæmpe online og i 1 vs 1 hjemme i stuen.


  


Konklusion


Ved første øjekast imponerer UFC med sine lifelike animationer. Detaljegraden er høj og det ser fantastisk ud når slag, spark eller greb fører til knockout. Smukt er studiet i hvordan fighterne får rifter, flækkede øjenbryn, hævede kindben osv.


Desværre fejler spillet med et alt for komplekst og uigennemskueligt gameplay, der kræver endeløse timer af træning før du føler dig bare nogenlunde på hjemmebane. Jeg har intet imod et omfattende gameplay, men det kræver en hvis form for logik i styringen og motivation til at fortsætte. Med en alt for tynd karrieredel og et ret frustrende gulvkampssystem, formår UFC desværre ikke at tryllebinde undertegnede.


EA har for vane at udgive sportstitlerne hvert år og sådan vil det formentlig også gå for UFC. Formår de at forbedre sig på ovennævnte punkter, kan jeg sagtens se en fremtid for serien. Som der er nu, er det dog kun til hardcore UFC fans.


 


Karakter: 5/10


 


Ude nu til PS4 og Xbox One. Testet på PS4


 


 

UFC Trailer:

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.