Forside * Nyheder

Xbox Entertainment Studios lukker


 


Microsofts produktionsselskab Xbox Entertainment Studios lukker, før det er kommet ordentligt i gang.


Da Satya Nadella i sidste uge under WPC-konferencen bekendtgjorde, at der skal fyres 18.000 medarbejdere i Microsoft, stod det klart, at langt de fleste kom fra den gruppe af 25.000 mennesker, som Microsoft overtog sammen med Nokia.


Men hvor kom de sidste ca. 5.000 så fra? Det ved vi lidt mere om nu. Windows-bloggeren Mary Jo Foley har fra kilder i Microsoft fået opsnappet, at de fleste af dem er softwaretestere, marketing- og salgsfolk.


Og så ryger der en masse mennesker fra Microsofts nyligt lancerede produktionsselskab Xbox Entertainment Studios. Sidstnævnte blev annonceret sidste år som en division, der skal producere eksklusivt indhold til Xbox, men divisionen bliver nu lukket ned.


Topfolkene i divisionen, herunder tidligere CBS-chef Nancy Tellem, bliver ombord for at færdiggøre allerede igangværende projekter, hvilket skulle være nørd-dokumentarserien Signal to Noise, samt to projekter baseret på Halo, en TV-serie produceret af Steven Spielberg og et digitalt projekt produceret af Ridley Scott. Derudover er der en realityserie om fodbold på vej.


I kølvandet på Microsofts annoncering og den succes, som Netflix har haft med originalt indhold, har næmest gud-og-hvermand i tech annonceret produktion af eksklusivt indhold. Spørgsmålet er, om Microsofts beslutning er kendetegnende for, at markedet nu er mættet.


Xbox Entertainment Studios skal ikke forveksles med den større division, Microsoft Studios, som laver spil til bl.a. Xbox-konsollerne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.