Forside Baggrund

160.000 får brev fra DR Licens


 

160.000 får brev fra DR LicensFra i dag og en lille måned frem sender DR Licens en hilsen til adresser, hvor der ikke bliver betalt licens i dag. Det er i alt 160.000 husstande, og brevene skal være med til at sikre, at folk er tilmeldt licensen rigtigt. Både hvis de har glemt alt om den, betaler for deres eks-kæreste eller bor sammen med andre.I de første uger sender DR brevene til husstande med beboere over 25 år, og i uge 41 og 42 er det specifikt 18-24-årige, som ikke er registrerede som licensbetalere, som får post.?Tidspunktet er bestemt ikke tilfældigt valgt. I august og september begynder mange unge på en ny uddannelse, men licensen er måske ikke altid det første, de tænker på”, fortæller DRs licenschef Lotte Boas.

Procenten er højst blandt ungeNår DR laver en særlig kampagne rettet mod dem, der lige er flyttet hjemmefra, har det sin forklaring.?Der er stort set ingen sortseere over 35 år. Sortseerprocenten er størst blandt de unge, og derfor er det vigtigt, at de er med på, hvordan reglerne er. Mange tror også fejlagtigt, at de allerede betaler licens via deres betaling til kabel-tv, antenneforening eller over huslejen,? forklarer Lotte Boas.Sidste år gav tilsvarende breve 20.000 nye tilmeldinger, mens licensinspektører mv. fik ydeligere 50.000 til at tilmelde sig.Der er knap 2,4 mio. husstande tilmeldt licensen.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.