Forside Nyheder

Fodbold på computeren slår rigtig fodbold


 


Fodbold på skærmen slår spillet end på græsset. 400.000 danskere spiller med på skærmen, bl.a. den 18-årige verdensmester fra København


Når computerspillet FIFA 15 udkommer på torsdag den 25. september, bliver det den største danske FIFA-lancering nogensinde. Rekordmange danskere har forudbestilt det nye spil i FIFA serien, der siden 2007 har solgt 1,25 mio. eksemplarer i Danmark.


 


Større end traditionel fodbold


EA SPORTS, der står bag FIFA, vurderer at knap 400.000 danskere spiller fodbold på skærmen. Interaktiv fodbold overhaler således den traditionelle kamp på grønsværen, som spilles af 360.000 danskere.


 


Kæmpe begivenhed for fans


Et nyt FIFA-spil er en kæmpe begivenhed for de mange tusinde danske fans, der ser frem til et spil, som både grafisk og fodboldteknisk kommer meget tæt på den virkelige verden.


“- Både spillere, stadions, bevægelser, taktik mv. er genskabt ned til mindste detalje, og på de nye konsoller som Xbox One, er det efterhånden svært at skelne mellem FIFA og en virkelig fodboldkamp”, fortæller nordisk marketingchef Morten Nielsen fra EA SPORTS.


 


Computerspil som tilskuersport


FIFA er et godt eksempel på at elektronisk sport (e-sport) også i Danmark stormer frem som en tilskuersport. Seneste DM i FIFA blev sendt live i landsdækkende TV, hvor over 500 af de bedste FIFA-spillere kæmpede om store pengepræmier.


 


Dansk verdensmester


Flere danske FIFA-spillere er så dygtige til deres sportsgren, at de er med i verdenseliten. Bl.a. 18-årige August Rosenmeier fra København, der ligger nummer et på FIFAs officielle verdensrangliste over virtuelle fodboldspillere. August Rosenmeier har vundet DM i FIFA tre år i træk og i sommer vandt han verdensmesterskabet – FIFA Interactive World Cup – i Rio.


FIFA 15 udkommer på torsdag den 25. september til samtlige formater.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.