Forside Nyheder

Fysik-nørd viser, hvor dit Wifi fejler


Hvis du er lidt af en matematiknørd eller fysiknørd, kan nedenstående artikel være ekstra interessant for dig.


Men for alle os andre er det måske bare meget rart at få bekræftet, at det simpelthen er fysisk umuligt at have perfekt Wifi – dækning over hele huset.


Til trods for løfterne, der ofte gives at router-producenterne, oplever mange af os, at der er huller i det trådløse netværk lige der, hvor vi gerne vil bruge en af vores devices.


Det ville Jason Cole, der er Ph.d.-studerende på Imperial College i London, ikke finde sig i. Så han gik i gang med at bruge noget avanceret matematik til at måle og undersøge sit trådløse netværk.


Ikke overraskende var konklusionen, at routeren skulle stå midt i lejligheden for at give den bedste dækning. Men da det ikke var særlig hensigtsmæssigt, gik Jason i gang med at finde den næstbedste placering med de avancerede ligninger som våben.


Hans blog-post om eksperimentet kom hurtigt på Ars Technica og har siden fået en masse opmærksomhed. Derfor har Jason Cole nu været så venlig at lave en Android?app, hvor man kan lave en simulation af sit eget trådløse netværk.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.