Forside Nyheder

iOS 8 er udkommet


 


iOS8 bygger videre på den store designoverhaling i iOS7, men Apple har tilføjet nogle ret interessante nyheder.


Notifikationer er nu interaktive, sådan at man f.eks. kan svare på en SMS direkte i notifikations-vinduet og kan disse interaktioner kan endda også tilgås fra låseskærmen.


Ved at dobbeltklikke på Home-knappen kan man nu ikke bare få adgang til sine seneste apps, men også de seneste mennesker, man har kommunikeret med. Og så kommer iPhonens tab view-oversigt i Safari nu også til iPad.


 


 


 


 


 


Masser af Mail-nyheder


Nyt til Mail i iOS8 er nogle lignende knapper, som findes i den nye notifikations-interaktion. Det betyder, at man kan f.eks. kan slette eller markere en mail på en af knapperne, der kommer frem, når man stryger en email til siden.


Mail på iPad er også hjemsted til en af de nye multitasking-funktioner. Man kan flytte en mail, man er i gang med at skrive, ned på bunden af skærmen, hvis man gerne vil se f.eks. en anden mail i programmet.


Ligesom i OSX Yosemite kan Spotlight-funktionen nu søge på tværs af apps på iPhone eller iPad eller på nettet og give dig samlede resultater.


 


 
 


 


Quicktype er en ny teknologi, hvor tastaturet nu forudsiger ord, som enheden tror, du gerne vil bruge. Den tilpasser sig din ordstil og sprog efterhånden, som du bruger den.


En lignende funktion har været tilgængelig på Windows Phone i et stykke tid, og bliver ikke tilgængelig på dansk ved lanceringen.


En række nyskabelser i Beskeder betyder, at du kan navngive debattråde, sætte dem på Do Not Disturb eller forlade dem helt ganske nemt.


For de, der dikterer til deres iPhone på engelsk, er der nu en tap-to-talk-funktion, hvor man holder mikrofon-ikonet nede, mens man taler. Videobeskeder kan i øvrigt også nu være en del af diskussionen, ligesom man kan sende audio-beskeder – endda ved blot at holde telefonen op til øret.


 


 

iPhone 6 Plus med home screen i landscape 


 


Helbreds-satsning


HealthKit samler alle de forskellige kropstal, som du måler i andre apps via f.eks. FitBit, og på den måde kan du få en samlet profil for dit helbred.


Man tilgår tjenesten via en app, der bare hedder Health. Health kan endda dele helbredsinformationerne med det hospital, du er tilmeldt ? forudsat at hospitalet understøtter systemet, hvilket foreløbig kun er amerikanske hospitaler.


Der er også en ny Family Sharing-funktion, der integrerer alle de forskellige iOS-devices i familien, inklusive ting, der f.eks. er købt på iTunes ? eller lokationer, så du altid kan finde den iPhone, som knægten har smidt væk.


Foto-app’en understøtter nu iCloud Drive, sådan at den automatisk synkroniserer med skyen, på samme måde, som Google Drive og Dropbox.


 


 

Start arbejdet på iPhone, gør det færdigt på iPad 


 


Siri kan nu, ligesom Googles talefunktion, åbnes ved at tale til den. Man siger bare “Hey, Siri”, ligesom man på på Android siger “OK, Google”.


Siri kan også bruge Shazam til at genkende musik og lade dig købe den på iTunes.


Siri kan også klare 22 nye sprog, men endnu ikke dansk søgning mv. Diktat fra dansk er dog en af nyhederne i iOS8.


 


 

 


 


Tilgængelighed


iOS 8 er udkommet nu, klar til opdatering.


 


Se også:


Apple iOS 8 user guides


TDC advarer: Opdatérer ikke til iOS 8.

Annonce:
Forrige artikelBono hjælper Apple med nyt musikformat
Næste artikelNy soundbar: Libratone DIVA
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.